Paputahnaa sekä ihania yrttejä

Terveisiä lapista. Aivan huikeat kelit ja niin kaunista.

Kuten viimeksi lupasin niitä tahnoja ohjeineen teille esitellä. Tässäpä tulee muutama hyvä ja helppo herkkutahna arkikäyttöön.

Minä rakastan erilaisia tahnoja. Dippailen lähes joka päivä jotakin herkkuja.Tykkään paahtaa ruisleipää leipägrillissä siivuiksi ja monesti illalla minulla on iso vihanneslautanen ja dippikulho edessäni kun katson tv:tä.

Koska leivästä en tule koskaan pääsemään eroon niin halusin kuitenkin tehdä omia tahnoja levitteeksi. Huomasin että pidän enemmän omista tahnoista ja tiedän mitä syön. Kaiken lisäksi ne ovat monipuolisia, käyvät kastikkeena ja salaatissa.

Tässä tulee minun top 3 tahnat.


Pintopaputahna

1 dl Pintopapuja keitettynä
5 kpl Aurinkokuivattua tomaattia
½ dl Kreikkalaista jugurttia (Voi korvata pintopavuilla tämän osan mikäli haluaa vegaanisen)
½ Punasipuli
4 tl kapriksia
½ tl Suolaa
1 rkl Oliiviöljyä
½ tl Agavesiirappia

* Pintopapu kannattaa laittaa edellisenä iltana likoamaan veteen jääkaappiin. Likoamisaika on noin +9h. Keittoaika liotuksen jälkeen n. 60min.

* Sekoita kaikki aineet kulhoon. Soseuta joko sauvasekottimella tai pistä kaikki blenderiin ja aja tahnaksi.

* Anna maustua jääkaapissa. Tarjoile vaikka papuleivän kera. Tai käytä kastikkeena esim riisin ja kasvisten kanssa. Papuleivän ohjeen löydät Täältä










Avocadotahna

½ Avocado
2 Aurinkokuivattua tomaattia
1 tl Oliiviöljyä
½ tl Oreganoa
½ Punasipuli
½ tl Hyvää suolaa
½ dl Kermaviiliä (voi korvata myös kookoskermalla mutta lisää vain muutama rkl)

* Sekoita tahna kulhossa joko sauvasekoittimella tai aja tahnaksi blenderillä.
* Aivan ihana dipata vaikka kevyesti uunissa paahdettuja ruisleipäsiivuja.
* Käy myös munakkaan kanssa loistavasti lisukkeena.







Porkkanatahna

1 Porkkana kuorittuna
1tl Kuivattuja karpaloita
½ dl Kermaviiliä
1 tl Oliiviöljyä
Hyvää suolaa ripaus
½ Avocado
1 tl Paahdettuja seesamin siemeniä 1tl
1 tl Paahdettuja auringonkukansiemeniä 1tl

* Mittaa aineet kuppiin. Soseuta sauvasekoittimella tai aja blenderillä tahnaksi. Sauvaskoittimella tulee rouheampaa kastiketta ja jää ihania porkkana-sattumia tahnaan.

* Voi dipata esim siemenleipään tai muihin vihanneksiin. Itse olen tätä myös käyttänyt salaatin kastikkeena runsaana määränä. Siemennäkkärin ohjeen löydät Täältä






Tästä porkkanatahnasta tuli minun uusi supersuosikki. Se on vaan niin hyvää!

Ensikerralla herkutellaan taas helpoilla arkivälipaloilla.

Terkuin Piiku :)




Ei kommentteja

Kiva kun tulit, kerro toki ajatuksesi tähän :)

Back to Top