Glögi-smoothie tuo joulun taikaa ruokapöytään

Hiliputi hei väki.


Minulla oli sisko käymässä Lapista kylässä. Halusin että saamme illalla herkutella jollakin jouluisalla ja surautin meille jouluiset Glögi-Smoothiet.

Kuvan olen netissä useammassa paikassa smoothiesta julkaissut ja paljon reseptiä kysytty, tässä se nyt viimeinkin sitten tupsahtaa.

Viime vuonna jänniteltiin loppuvuodesta Smoothien SM-kisoja jotka sitten ilokseni voitin. Olin kilpailemassa myös vuonna 2015 ja jostakin syystä ote herpaantui kun yleisö ja kamera oli läsnä, pudotin kesken kilpailun tiivisteen lehtikaalista blenderiin.
Kun aikaa on 4 min ja pitää monta smoothieta valmistaa koristeluineen siinä äkkiä joutuu pieneen paniikkiin. Päätin silti että vielä jonain päivänä minä sen voitan ja seuraavana vuonna kävi parempi tuuri. Enään en kilpailuun tietenkään osallistu kun voitto on jo kotona. Rakastan kilpailemista ja nyt olenkin ottamassa osaa kansanvälisillä vesillä ruokakuvieni kanssa.

Suomeen ehdottomasti tarvittaisiin kunnon ruokavalokuvaus kilpailuja jossa on rehellinen raati joka voittajan valitsee, ei niin että ihmisiltä kalastellaan ääniä vaan reilulla pelillä yksi osaava raati joka voittajan valitsee. Tietysti markkinointi strategiaan aina kuuluu tämmöinen jotta saadaan tuotteille mahdollisimman suurta somenäkyvyyttä ja ihmiset liikkeelle. Mutta pitäisikin olla erikseen vain valokuvaukseen perustuva kilpailu. Siinä olisi ideaa eikö vaan! 


Voit muuten käydä kurkkaamassa viime vuoden voittosmoothien reseptiä Tästä ja tuossa postauksessa on aivan ihana tuunausvinkki joulukuvauksiin. Laitan vielä loipuksi kuvan tuosta smoothiesta tähän postaukseen kun se on yks mun suosikeista tähän mennessä. Tänä jouluna pitää kehitellä uusi :)





Resepti: (2 isoa lasillista)


  • 300g jäisiä mansikoita
  • 100 g jäisiä vadelmia
  • 250g rahkaa
  • 2 ½ rkl hunajaa
  • 2 dl kylmää vettä
  • 2 dl glögiä ( Käytin Blossa Lingon-Enbär 2017 )
  • 1 omena
  • 5 Candy Canes namikeppiä koristeluun


  1. Kuori ja paloittele omena, lisää kaikki ainekset blenderiin ja soseuta tasaiseksi.
  2. Rouhi Candy Canes namikepit kulhossa muruiksi, saa olla reippaasti erilaisia palasia.
  3. Pyyhkäise sormella lasin reunaan hunajaa ja painele renaa kunnolla  karkkiseokseen, anna kuivua hetken.
  4. Siivilöi smoothie kannuun ja kaada laseihin.
  5. Tarjoile heti ja herkuttele!


VINKKI: Mikäli et halua karkkeja tähän käyttää voit esimerkiksi kauraa kostuttaa punajuurimehuun ja saat ihania vaaleanpunaisia kaurahippusia koristeeksi, jätä osa valkoisiksi niin seoksesta tulee kirjava.




Miulla on aina mielessä tietty visio kun lähden kuvaamaan ruokaa tai juomaa. Teen yleensä muutaman making of -kuvan ja sitten pari erilaista setuppi kuvaa joista valitsen sen kauneimman kuvan jonka yleensä laitan sitten instagramiinkin. Harvemmin julkaisen kuitenkaan ruoasta valmistusvaiheen kuvia, satunnaisesti. Mutta ne jäävät itselleni muistinuoraksi mitä tulee tehtyä milloinkin.


Tässä yllä olevassa kuvassa oltiinkin jo ihan erilaisissa asetuksissa kuin blogitekstin alku kuvissa. Tunnelma ja väri muuttuu heti kun käyttää esim keltaista valoa kuvissa mukana.


Ja tässä vielä viime vuoden voittosmoothien kuva. Vaikka itse nuo lumihiutale pensselit loin photoshopissa niin olihan se melkoista puuhaa. Lumihiutaleet on sellainen mitä pitää ehdottomasti harjoitella vielä lisää ja tuunata uusia brusheja.


Sellaista hauskaa tällä kertaa. Nyt minä lähden syömään :)

Hei heii.

Terveisin Piiku :)

21 kommenttia

  1. Onpas taas ihanat kuvat! Glögismoothie on mahtava oivallus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanainen! :) Tämä oli kyllä virkistävä herkku joulun odotukseen. Glögi on monipuolinen kyllä :)

      Poista
  2. Olipas mielenkiintoinen ja varmasti herkullinen jouluinen smoothie. Vau, olet voittanut smoothiekisat. Sm tasoiset. Tykkään kovasti etenkin vihersmoothiesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Marja! Minäkin rakastan vihersmoothieita. Juon lähes päivittäin ainakin yhden. Joka kerralla tulee hieman erilainen tehtyä.

      Poista
  3. Nämä ovat todella kauniita! Ja maistuivat varmasti hyvältä! En ole ajatellutkaan, että glögi voisi sopia smoothieen!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoskaunis :) Glögi sopii kyllä todella moneen, sillä voi maustaa jopa lihaa. Tulee hyvin herkullista.

      Poista
  4. On kauniin näköinen, varmasti myös maistuvainen! Menee aamulla kokeiluun, ehkä hieman säveltäen koska kaikkea ei löydy kotikaapista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtava juttu! Ja kiitokset :) Toivottavasti on maistuva. Itse tykkäsin kovasti :) Ihanaa joulun odotusta smoothien äärellä.

      Poista
  5. Nyt kuulkaa meidän perheen pirtelöt vaihtuu glögismootheihin joulusesongin ajaksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. JES! Huikeaa. Tätähän voi tuunailla moneen eri tapaan jos tekee useammin. vaihtaa vaikka marjoja ja testailee makuja. Glögi tuo joulun mieleen juomassa :)

      Poista
  6. Ihana idea laittaa glögiä smoothieen! Todella kauniit kuvat myös, ihana jouluinen tunnelma :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jenni <3 joulu on ihmisen parasta aikaa, kesän lisäksi. Saa kuvata kaikkea ihanaa.

      Poista
  7. MIe olen glögistä kehitellyt monenmoista, mutta en smoothieta. Tosi ihana idea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vaan :) Simppeli ja nopsa voi ottaa vaikka mukaan ja nautiskella joulun tulosta.

      Poista
  8. Loistava oivallus, joulusmoothie :) Kyllä Suomesta löytyy hyvinkin tasokkaita valokuvakilpailuja, joissa raati arvostelee kuvia esim. Fotofinlandia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) joulu on sellasta aikaa että ideoita pulpahtaa koko ajan. Juu noita kisoja toki on Suomessa mutta sellainen joka olisi erikoistunut ruokakuviin sellaista en ole vielä ainakaan löytänyt. Olisi jännittävää nähdä kisaajia ja ottaa itsekkin osaa.

      Poista
  9. oih tämä näyttää ja kuulostaa super herkulliselta, tahtoo kans! <3

    VastaaPoista
  10. Tosi kiva idea, tuo tavallinen glögi ole ihan omaan makuuni mutta tämä vois maistua paremmin :)

    VastaaPoista
  11. Tämä kuulostaa ihanalta! Olen muutenkin talvisin glögin suurkuluttaja, tämä voisi siis maistua mulle :-)

    VastaaPoista

Kiva kun tulit, kerro toki ajatuksesi tähän :)

Back to Top