Sienipiirakka savuporolevitteellä valmistuu alle puolessa tunnissa

Moi!


"Tällä kertaa ruokakuvissa oli teemana Less is More, kuvasin vain piirakan turhia hienosteluita ei kaivattu."


Oodi piirakalle. Voi hyvän tähen miten yksinkertainen voi joskus olla hyvää! Tämän piirakan tekoon et tarvitse mitään keittiömööpeleitä, piirakavuokia eikä taikinan tekoa.
Tämä piirakka valmistuu alle puolessa tunnissa ja on samalla nopea vierasvara mutta käy myös taatusti milloin vaan herkuteltavaksi.

Olin ostanut torttutaikinaa levyinä (lue hieman laiskottelin) ja ajattelin että teen tänä vuonna suolaisia torttuja, tulossa muuten sekin resepti jossain välissä. Mutta sitten katsoin netflixistä ruokaohjelmaa missä vilahti piirakka. En tiedä mikä piirakka se oli mutta vaistomaisesti lähdin keittiötä kohti ja torttulevyt välähti mieleeni.

Aina on sanottu että omatekoinen taikina on parempaa, totta, mutta nyt minun on puollettava tätä kaupan valmista torttutaikinaa enkä edes ole mainosmiehenä piirakkataikinalle. Eli ei ropise Piikun kassakone näistä sanoista.

Tällä kertaa ruokakuvissa oli teemana Less is More, kuvasin vain piirakan turhia hienosteluita ei kaivattu. Ja kuvausten lopussa huomasin jo syöväni kuvattavaa kohdetta ja päätin että kuvaukset ovat tältä erää pulkassa.











Resepti: 


  • 1 puansipuli
  • 300g metsäsieniä (käytin kangasrouskuja)
  • voinokare paistamiseen
  • 2 tl suolaa
  • 3 kpl torttutaikina levyä (Myllyn Parasta oli käytössä)
  • 3 rkl savuporo tuorejuustoa 
  • 5 aurinkokuivattua tomaattia öljyssä
  • ½ dl kuohukermaa
  • 1 tl kuivattua basilikaa
  • ½ dl lehtipersiljaa
  • 3 tl kapriksia
  • 100g juustoraastetta

  1. Kuori ja pilko sipuli, kuullota voissa pannulla hetken aikaa.
  2. Sulata sienet mikäli pakasteesta otat ja siivilöi ylimääräinen vesi pois. Lisää sipuleiden sekaan pannulle. 
  3. Lisää suola, kuohukerma sekä puolet persiljasta sienten ja sipuleiden sekaan, hämmennä n 5 min seosta kasaan pannulla.
  4. Liitä kaikki torttupohjan levyt toisiinsa yhteen leivinpaperille. Itse sormilla nypyttelin taikinapalat yhteen. 
  5. Lisää taikinalevyille savuporotuorejuusto ja sen päälle sieniseos pannulta.
  6. Leikkaa isoja meheviä palasia aurinkokuivattua tomaattia, huuhtelin tomaatit liiasta öljystä ennen leikkaamista pois.
  7. Lopuksi laitoin sinne tänne kapsiksia sekä ripottelin vielä lehtipersiljaa (jätä vielä valmiin piirakan päälle päälle vähän) ja juustoraaste päälle.
  8. Paistoin uunissa keskitasolla 220 asteessa n.12min, tarkaile juuston ja taikinan väriä kunnes on kauniin ruskea.
  9. Annoin lopuksi piirakan hetken levätä ja levittelin loput lehtipersiljat päälle. 
  10.  Tarjoile tämä piirakka lämpöisenä että maut pääsevät oikeuksiinsa. Voi toki syödä myös kylmänä mutta lämpöisenä maistui fantastiselta. 







Nyt ei muutako pikaleivonta pystöön ja herkuttelemaan. 

Työkaverit halusivat tämän reseptin tänne pikaisesti joten pataleipä joutui odottamaan vuoroansa, nyt on tytöt täällä resepti teille ja kaikille muillekkin tarjolla.


Terkuin Piiku :)


Joko seuraat blogia Instagramissa Paina tästä

Saa tykätä blogista myös Facebookissa Paina Tästä

13 kommenttia

  1. Nämä on juuri niitä oivalluksia, jotka pitää aina välillä palauttaa mieliin. Naapurin kutsuminen glögille helpottuu kummasti, kun piirakan saa väännettyä, siitä mitä kaapissa sattuu olemaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan juuri niin! Näppärä muokata minkälaiseksi haluaa ja valmistuu sutjakasti rupatellessa :)

      Poista
  2. Todella herkulliselta - jonkun kasvisversio levitteen myötä - vaikuttaa. Olen ollut kasvissyöjä yli 30 vuotta. Nou poro. Valmiit voitaikinat on ihan hyviä. Hirveä homma tehdä voitaikina itse. Kätevän nopea piirakka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, tästä voi leipoa myös kasvisversion haluamillaan täytteillä :) Minäkin rakastan yli kaiken kasvisruokaa ja aika harvoin tulee lihaa syötyä mutta kuitenkin sitä syön jossakin määrin. Voitakina on työläs kyllä tehdä mutta sekin on hyvää itsetehtynä.

      Poista
  3. Mäkin voisin tulla syömään pari palasta tästä :D Tai sitten pitää ruveta piirakkaleipuriksi ihan itse.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Johanna tervetuloa :) Ja tämä onnistuu keneltä vain kun ohjeita noudattaa. Sinusta tulee kuule keittiön Master Chef!

      Poista
  4. Vitsit, että näyttää hyvälle :)

    VastaaPoista
  5. Voi kun herkullista! Sienet ovat yksi asia jota TODELLA ikävöin Suomesta. Syksyllä oli ihana käydä yhdessä äidin ja siskon kanssa sienimetsässä ja sitten niitä sieniä oli todella ihana syödä. Kiitos muistoista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellesi kun tulit muistelemaan tänne :) Sienestys on minun lempipuuhaani. Tänä syksynä keräsin 80 litraa sieniä pakkaseen. Keräsin samalla äidille ja isällekkin jemmaan talveksi herkkuja.

      Poista
  6. Hei, tää on just sitä, mitä kaipasin viikonloppuna koittaville pikkujouluille - helppoa ja hyvää! Kiitti siis vinkistä! Näyttää älyttömän hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan mahtavaa jos sait tästä sinne pikkujouluille syötävää! Ihanaa <3 Ja kivoja pikkujouluja sinne :)

      Poista
  7. Tätä tehdään kyllä pian kiitos paljon =}

    VastaaPoista

Kiva kun tulit, kerro toki ajatuksesi tähän :)

Back to Top