Hurmaava herkkusienikastike spelttipastan kera

Ainahan kaikki ei mene niinkuin Strömsössä. Otsikossa jonka olen jakanut osassa lukee herkkisieni mutta kysehän siis on herkkusienestä joten ei hätää!

Hyvää maailman Vegaanipäivää! Lihaton lokakuu on loppunut. Silti täräytin elämäni parhaimman vegaanipöperön tulille. Tämä ruoka sopii aivan taatusti kaikille oli vegaani tai ei ja jos siltä tuntuu niin voihan tähän pataan höysteeksi sitten laittaa mitä itse kukainenkin mielii. Minusta tämä oli täydellistä tämmöisenään.

Mun piti teille kirjotella tänään herkkupalleroisista jotka julkasin instagramin puolelle mutta julkaisen sitten seuraavalla kerralla. Nyt padat porisemaan tähän ei kauaa mene ja massu kiittää :)






Resepti: 
  • 3 dl luomu speltti kierrepastaa (raakapaino)
  • 200g luomuherkkusieniä
  • 1 rkl öljyä paistamiseen
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 2 rkl maapähkinävoita
  • 1 - 1 ½ dl vettä
  • 1 dl punajuurta
  • 1 rkl punajuurilientä
  • 2 rkl kurkkusalaattia

  1. Paista öljyssä herkkusienet sekä sipulit kauniin ruskeiksi, lisää hieman suolaa.
  2. Lisää maapähkinävoi ja paista sitä hetken aikaa pannulla, lisää vesi ja loput ainekset. Hauduttele hiljalleen n. 10min Lisää loraus vettä mikäli kastike on liian paksua.
  3. Keitä spelttipasta kypsäksi.
  4. Herkuttele!





Minä tykkään noista Prisman luomuhyllyn herkkisienistä joita myydään pienissä puisissa lastukoreissa. Monesti siistin korin ja säilytän siinä sipuleita ja hedelmiä. Ja sienet on juuri sopivan kokoisia tämmöiseen pikkuiseen ateriaan.


Palataan pian taas.

Terkuin Piiku :)

4 kommenttia

  1. Aivan mahtavan värikkään kiiltävän näköistä. Sieniherkkua, nam!

    VastaaPoista
  2. Jestas sentään mikä annos! Ja nuo kuvat <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari kovasti <3. Tämä jää kyllä ruokalistalle mulla :) Sattuipas hassusti kun kommentoit, minä nimittän tänään juuri katselin tuota sinun Talven Maku kirjaa ja meinasin siitä tehdä herkkuja joku päivä :)

      Poista

Kiva kun tulit, kerro toki ajatuksesi tähän :)

Back to Top