Mustikka-mannapuuro makoisa herkku

Hei vaan hei.

Terveisiä sairastuvalta. Ollaan oltu kipeinä täällä kotosalla. Ensin sairastuin minä ja sitten paras ystäväni Pämpsy (kani). 

Olen valvonut pari yötä hoitamassa pienokaista ja itse napostellut antibiootteja. 
Kynsin hampain lähdin lääkäriin ja yleensä menenkin vasta siinä vaiheessa kun olen jo heikossa kunnossa. 

Sain antibioottikuurin. En ole kovin iloinen siitä kun tiedän miten paljon se tuhoaa kaikkea hyvää elimistössä, vaikka myös parantaakin. En olisi varmaan ilman parantunut, sillä yritin sitkutella terveellisellä ruoalla kotona mutta se ei aina pelasta. 

Nyt syödään maitohappobakteereja sekä piimää ja mustikkapuuroa. Mahalle hellintäkuuri. 

Miksi mustikkaa ja puuroa? Mustikassa on paljon kuituja ja C -vitamiinia. Kuidut tukevat mahaa jaksamaan paremmin ja C-vitamiini taas toimii antioksidanttina joka suojaa kehoa. Puuro taas täyttää mukavasti mahaa ja on hyvää. 

Jos mustikkaa miettii tarkemmin niin sillähän on lukuisia ja taas lukuisia terveyshyötyjä. Se pitää mm. virtsateitä kunnossa jos meinaa tulehdusta tulla, se hellii ja kirkastaa ihoa, kuitupitoisuuden vuoksi pitää mahaa kunnossa ja kylläisenä massua. 



Resepti:

  • 1l maitoa
  • 1 ½ dl mannasuurimoita
  • 1 dl mustikoita
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl hunajaa
  • ½ rkl hyvää öljyä

  1. Kuumenna maito kattilassa. 
  2. Lisää mannasuurimot koko ajan hämmentäen, parhaan lopputuloksen saat kun siivilöit suurimot. 
  3. Hämmennä puuroa n. 10min,  lisää lopuksi suola, hunaja sekä öljy. Hämmennä vielä muutama minuutti ja anna puuron hetken aikaa vielä hautua kannen alla.
  4. Soseuta mustikat ja lisää joukkoon, hämmennä vielä muutama minuutti. 

VINKKI: Nautiskeen itse puuron useasti kermaviilin kera. Se tuo puuroon ihanaa hapanta vivahdetta. 




Sellaiset terkut täältä.

Palajamme jälleen pian. Ensi kerralla luvassa Aasialaisesta ruoasta juttua ja raivintolakokemuksia.

Heippa.

terkuin Piiku :)


6 kommenttia

  1. Kiitos kermaviilivinkistä! Ollaan puurojen suurkuluttajia, ja uudet vinkit on aina tervetulleita. Mulla on tapana keittää mustikkamannapuuro siten, että lisään mustikat valmiiseen puuroon, enkä pahemmin enää keittele sen jälkeen. Uskon vitamiinien säilyvän paremmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri näin piti reseptissäkin olla, kiitos kun mainitsit kävin korjaamassa. Minäkin soseutan ne aina viimisenä joukkoon mutta tosin vielä muutaman minuutin keitän kasaan puuroa kaikkineen päivineen. :) Olen tuota kermaviili buumia levittäny ja kaikki ystävät ovat kermaviilin suurkuluttajia. Se on vaan niin hyvää.

      Poista
  2. Puurot on niin ihanan monipuolisia.

    VastaaPoista
  3. Mannapuuro on jotenkin ollut pois ruokajutuista. Vaikka se makoisaa onkin nimenomaan marjojen kanssa. Mustikat myös ehkäisevät muistisairauksia.

    VastaaPoista
  4. Mustikkahan on ihan parasta superfoodia :) Resepti kuulostaa kokeilemisen arvoiselta, vaikka puurot eivät kuulu omiin suosikkiruokiin! Paranemisia sinne teille!

    VastaaPoista
  5. Ihania kuvia! Pitäisi itse kunnostautua välipalojen tekemisessä ja suosia noita supermarjoja. Liian usein välipala on ruisleipää juustolla.

    VastaaPoista

Kiva kun tulit, kerro toki ajatuksesi tähän :)

Back to Top