Kasvisburgeria suurella sydämellä




Halusin tehdä jotakin makoisaa syötävää. Olin yövuoroissa töissä ja mietiskelin että mieleni tekisi jotakin hampurilaisen tyylistä. Olen jättänyt kokonaan ruokavaliosta McDonald'sit ja muut eines kojut. Joten päätin sitten itse rakentaa omanlaiseni terveellisemmän ja taatusti voin vakuuttaa hyvän ruoan ystäville että paremman vaihtoehdon. 

Kasvispihvit Piikun tapaan:
  • 2 dl vettä
  • 4 rkl korppujauhoja
  • 1 rkl psyllium kuitujauhetta (voi korvata jos ei ole korppujauholla tämän)
  • ripaus suolaa 
  • 1 porkkana raastettuna hienoksi
  • n.200g Artisokan-sydämiä keitettynä ( tölkistäkin käy)
  • reipas ripaus oman maun mukaan Rakuunaa
  • ½ tl hienoa valkosipulijauhetta
  • 2 kananmunaa
  • n 150g juustoraastetta 
  • ½ bataatti 
  1. Pistä korppujauhot sekä Psyllium kuitujauhe turpoamaan veteen. Anna turvota n. 10min välillä sekoittaen.
  2. Raasta sillä välin porkkana sekä bataatti. 
  3. Lisää seokseen kanamunat ja loput aineet. 
  4. Pyörittele taikinasta sopivan kokoisia pyöryköitä leivinpapreille, painele pyörykät kevyesti n. 3-4cm paksuisiksi.
  5. Paista uunissa 200 asteessa n. 30min uunista riippuen. 
  6. Leikkaa pihvien päälle haluamaasi juustoa runsaasti, anna sulaa päälle. Halkaise tomaatit. 
  7. Ripottele suolaa kummallekkin puoliskolle. 
  8. Aseta alimman puoliskon päälle salaatin lehti. 
  9. Salaatin lehden päälle tulee kastiketta (omani resepti alempana) 
  10. Leikkaa sipulista rengas, jonka päälle asetat juustoisen ihanan pihvin. 
  11. Kansi kiinni. 
  12. Pistä coctailtikku bugerin läpi ja tarjoile. 
  13. Mikäli haluat hieman kypsentää tomaatteja ennen tarjoilua käytä uunissa kevyesti tomaatin puolikkaita ennen täyttämistä.

Hampurilaiskastike:
  • 1dl kreikkalaista jugurttia
  • 1 rkl kapriksia
  • pieni viipale kurkkua kuorineen
  • ripaus suolaa
  • ½ tl kuivattua persilijaa
Pyöräytä seos blenderissä tasaiseksi ja anna hetken maustua jääkaapissa.

VINKKI: Näitä voi foliossa grillata kesällä, kostuta kuitenkin tikut vedessä ja anna veden imeytyä ennen grillaamista.



Toivotan kokkailun iloja kaikille :) Ei muuta kuin padat porisemaan ja ensi kertaan taas.

1 kommentti

Kiva kun tulit, kerro toki ajatuksesi tähän :)

Back to Top