Eli tänään valmistetaan kalaa karpalolla ja muilla yrteillä sekä tuorejuustokastike perunoille mustikalla sekä maailman ihanimmat paahdetut valkoviinietikkasipulit. Minulle tulee nälkä uudestaan kun kirjoitan teille tätä postausta.
Resepti kalan valmistukseen:
- 1 kg lohta
- 2 tl karpalorouhetta
- 2 isoa tillinoksaa
- 3 persilijanoksaa
- 2tl suolaa
- ½ sitruunanmehu
- Huutele kala kylmällä vedellä ihan nopeasti.
- Tee kalan pintaan 4 kevyttä viiltoa jotta sinne mahtuu yrttejä.
- Hienonna sormilla persiljat sekä tilli kulhoon.
- Upota yrtit sopivasti viiltoihin.
- Ripottele kalan pinnalle karpalorouhe sekä purista sitruunanmehu.
- Lisää lopuksi vielä 1 tl suolaa.
- Paista uunin keskitasossa 175 asteessa n. 20min uunista riippuen.
- Pistä perunat kiehumaan!
Kastike perunoille:
- 1 dl ruohosipulituorejuustoa
- ½ dl mustikoita
- tuoretta ruohosipulia 1 rkl silputtuna
- Murskaa mustikoista mehu ja jätä muutama marja joukkoon.
- Sekoita tuorejuustoon seos sekä lisää ruohosipulit.
- Anna tekeytyä jääkaapissa hetken.
Paistetun sipulin ohje:
- 1 sipuli
- pieni loraus valkoviinietikkaa
- ½ tl sokeria
- ½ tl suolaa
- Pilko sipulin suikaleiksi ja paista öljyssä pannulla ruskeiksi.
- Lisää lopuksi pieni loraus ( n 1tl) valkoviinietikkaa.
- Lisää suola ja ihan lopuksi sokeri.
- Hämmennä ja siirrä jäähtymään.
Lisää sipulit lopuksi kalan ympärille vuokaan.
Semmoisia tällä kertaa.
Herkullisia hetkiä kaikille.
Terkuin Piiku :)
Herkullisia hetkiä kaikille.
Terkuin Piiku :)
Mieletön ohje! Iso kiitos. T Pekka
VastaaPoistaHei Pekka :) Kiitoksia vaan ja toivottavasti maistuu.
VastaaPoistaHuisin herkullista ja kauniin näköistä! Namskis ja kiitos ihanasta blogista!!
VastaaPoista