Vegaaninen hampurilainen sekä esittelyssä majoneesit



Kelit paranee, nyt kaikki herkkusuut korvat hörölle ja katse tänne päin!

Nyt päästään grillailemaan ja tekemään mitä herkullisin täysin vegaaninen burgeri mahtavilla pihveillä.

Postaus tehty yhteistyössä Ruohonjuuren kanssa. 

Esittelyssä myös Ruohonjuuren makoisat majoneesit.

Olen kasvisruoan suuri ystävä ja herkuttelen paljon ilman eläinkunnan tuotteita. Halusin tehdä vegaanisen version megaburgerista tuplapihvillä. Kun aloin tekemään pihvejä kaikki syöjät ilmoittivat että eivät halua herkutella vegaanisella versiolla, mutta kun burgerit olivat valmiita ja laskin ne pöytään kummasti ne siitä alkoivat katoilemaan.

Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan näitä vaikket vegaani olisikaan, ovat mukavaa vaihtelua herkutteluun.

Ruohonjuurella on tarjolla vegaanisia majoneeseja joita sain maistella. Valitettavasti vain yksi purnukka jäi kuvattavaksi koska herkuttelin toisen. Jos minulle olisi syötetty tätä majoneesia silmät sidottuna ja kysytty mitä se on en olisi erottanut makua tavallisesta. Huippu keksintö!

Tässä tuotteessa erinomaisinta on maku, hinta sekä helppo tuubi joka ei vie isommin tilaa jääkaapissa.

Pääset kurkkaamaan vegaanista majoneesia täältä




Lisäksi maistelin Bionan maustettuja majoneeseja. Makuina oli chili sekä valkosipuli. Nämäkin on jo melkein lopussa, on maistunut grillatessa herkkusuille. Näissä tuotteissa mukavaa on puristettava helppokäyttöinen purnukka, purnukka joka ei myöskään vie paljoa tilaa. Helppo käyttää. Ja minuun vetoaa aina tämä hintapolitiikka kun hyvistä tuotteista ei tehdä liian kalliita. Luomulaatuisia herkkuja hyvään hintaan.

Valkosipulimajoneesin näet täältä
Chilimajoneesin näet täältä

Sitten kääritään hihat ja aletaan kokkaamaan!



Ohje kaurasämpylöille: (20kpl)

  • 1l vettä
  • ½ dl agavesiirappia (voit käyttää myös hunajaa mikäli et tee vegaanista versiota)
  • 1pss kuivahiivaa
  • 5dl kaurahiutaleita
  • 7-8 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl öljyä
  • 2rkl pellavansiemeniä
  • 2 tl suolaa

  1. Lämmitä vesi ja siirappi kädenlämpöiseksi.
  2. Sekoita kaurahiutaleet veteen ja jätä turpoamaan liinan alle n. 15minuutiksi.
  3. Lisää loput ainekset, öljy viimeisenä. 
  4. Pyörittele sämpylät pellille ja anna kohota liinan alla. 
  5. Ripottele pinnalle kaurahiutaleita ja erilaisia siemeniä.
  6. Paista uunissa 225 asteessa uunin keskitasolla n 10-14 min uunista riippuen, kunnes ovat kauniin ruskeita.
  7. Anna hetken vetäytyä liinan alla sämpylöiden uunista oton jälkeen.



Resepti pihveille:

  • 1 kesäkurpitsa
  • 415g valkoisia kypsiä papuja tomaattikastikkeessa
  • 3 rkl kapriksia
  • 1 ½ tl kasvisliemijauhetta (tai yksi kuutio pieneen vesitilkkaan liotettuna)
  • 3 rkl hummusta
  • 1 porkkana
  • 4rkl psyllium jauhetta
  • 2tl suolaa
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • veitsenkärjellinen chilikastiketta 

  1. Pese ja kuutioi kesäkurpitsa.
  2. Lisää kulhoon pavut, kaprikset sekä kesäkurpitsa ja soseuta sauvasekoittimella.
  3. Raasta porkkana joukkoon.
  4. Lisää loput aineet ja anna takinan hetki turvota.
  5. Taputtele pihvit leivinpaperin päälle.
  6. Paista uunissa 175 asteessa uunin keskitasolla n. 20min.
  7. Ota pihvit uunista ulos ja odota hetki että jäähtyvät. 
  8. Käännä pihvit toisinpäin ja paista vielä 10min.
  9. Pihvit ovat valmiita grillattavaksi uunista tulon jälkeen.
  10. Taputtele pihvin pinnalle öljyä molemmin puolin ja paista grillissä miedolla lämmöllä (sähkögrillissä 3:sella) n. 4min per puoli jotta pihvi saa rapean pinnan.
  11. Mikäli et omista grilliä paista pihvejä uunissa vielä n. 10 min lisää. 
Vinkki: Pihvit voi paistaa uunissa ilman grilliä jos et omista sellaista. Pidennä paistoaikaa n 10min




Burgerin koostaminen:
  • 1 tomaatti
  • 10cm pala kurkkua
  • 3 isoa salaatinlehteä
  • 2 sämpylää
  • 4 pihviä
  • kuivattua sipulia
  • majoneesia

  1. Leikkaa sämpylät kolmeen osaan.
  2. Pistä majoneesia ja haluamiasi kastikkeita väliin.
  3. Lisää pihvit ja muut täytteet haluamaasi järjestykseen.
  4. Herkuttele!










Semmoisia herkutteluja on täällä ollut ja lisää on taas pian tulossa!

Kiitos Ruohonjuurelle herkuista.

Nyt lähden ostamaan tuoreita vihanneksia ja suunnittelemaan uusia juttusia.

Nähdään pian!

Terkuin Piiku:)

3 kommenttia

  1. Nyt on kyllä herkullisen näköisiä burgereita!
    Kotitekoisista hamppareista tulee kyllä aina tehtyä vähän liian övereitä, kun haluaa laittaa ihan kaikkia suosikkitäytteitä väliin (ja vielä kahdessa kerroksessa) :D Se on kyllä jännä, että ihmisillä on usein ennakkoluuloja kasvisruokia kohtaan, mutta sitten kun niitä vain syö niin kas kummaa kun maistuukin yhtäkkiä hyvältä.
    En ookaan juuri tuota tuubimajoa kokeillut Ruohonjuuresta, kun se oli joskus aiemmin sieltä loppu kun kävin katsomassa, ehkä ensikerralla parempi onni!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Jenni :)

      Oli aika tuhti annos tämä hamppari muttta kyllä se niin hyvää oli että mielummin kaksi kuin yksi kerrosta heh. Tuubimajoa suosittelen todellakin. Taisikin olla remouladea vegaanisena se toinen ja minä en kerennyt edes kuvata sitä se on aivan törkeän hyvää ja käyn taatusti ostamassa varastoon lisää. Ainakin nettikaupassa sitä oli myynnissä kun kävin katsomassa. :) Terkuin Piiku

      Poista
  2. Noitahan täytyy tehä kun seuraavan kerran kokoonnutaan koko perhe koolle.
    Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.

    VastaaPoista

Kiva kun tulit, kerro toki ajatuksesi tähän :)

Back to Top