Flunssapotilaan raitajuurikeitto

Nyt on tullut aika lihattoman lokakuun, tähän osallistutaan ehdottomasti! Ja kiva huomata että moni muukin on mukana.

Minulla on flunssapöpö joka vaatii tilanteeseen sopivan keiton. Flunssassahan puolet maku ja hajuaistista on kadoksissa joten nyt tehdään makuhermoja hellivä flussapotilaan keitto.

Raitajuuri on punajuuren sukulainen, tuoksuu ja maistuu samanmoiselle mutta raitajuuri on vain miedompi. Eikä raitajuuri värjää värillään vaan haalistuu keittäessä. Raitajuuri on upeannäköinen raasteena tai viipaleena ruoassa.





Keittoaika n 30min


Resepti:
  • 2 l vettä
  • 2 porkkanaa
  • 5 raitajuurta
  • 1 sipuli
  • 1 parsakaali
  • 2 tl suolaa
  • 1 dl sinihomejuustoa
  • 2 rkl karpalorouhetta (tämä mauste on lisänä ei ole välttämätön mutta erittäin suositeltava)
  • Tuoretta persiljaa kourallinen
  • Keiton pinnalle kermaviiliä sekä oreganoöljyä

  1. Kuori ja pilko kaikki vihannekset. 
  2. Pistä porkkanat kiehumaan n 10min ennen muita vihanneksia. 
  3. Lisää 10min kuluttua loput vihannekset ja keitä 20min hiljalleen välillä sekoittaen. 
  4. Lisää suola sekä mausteet. 
  5. Lisää lopuksi sinihomejuusto. 
  6. Keitä maut kasaan ja tarkista suola.
  7. Soseuta ja herkuttele!



Vinkki: Mikäli et pidä sinihomejuustosta voit vaihtaa sen vaikkapa tuorejuustoon omalla haluamallasi maulla. 

Sinihomejuusto kruunaa koko keiton, se tuo niin ihanan lisämaun tuoreille herkullisille vihanneksille suolan kanssa. Suola ja juusto nostavat raitajuuren hennon maun upeasti esille. Nyt minun on taas mentävä jääkaapille kun kirjoitan teille, sillä mulle tulee aina nälkä tästä hommasta. Ekpymisvaihekkin on päässyt alkamaan sillä tänään ei ole enään kuumetta. Jee!

Palataan pian minä lähden syömään. 

Terkuin Piiku :)


Ei kommentteja

Kiva kun tulit, kerro toki ajatuksesi tähän :)

Back to Top