Nämä sämpylät valmistuu hetkessä ja ovat meheviä ja pulleita.
Sämpylöiden resepti: 9 kpl pulleaa sämpylää
- ½ l maitoa (tai vettä)
- 11g kuivahiivaa
- 1 tl suolaa
- 3 rkl ruokaöljyä
- 2 rkl hunajaa (agavesiirappi käy vegaaniseen versioon)
- 9 dl vehnäjauhoja
- 2 dl kaurahiutaleita
- 1 ½ tl raastettua sitruunankuorta (mielellään luomu)
- ½ limen mehu
- Lämmitä maito hieman yli kädenlämpöiseksi.
- Sekoita 1 dl jauhoja ja kuivahiiva keskenään ja lisää maidon sekaan
- Sekoita loput kaurahiutaleet ja jauhot keskenään.
- Alusta taikinaa vähitellen lisäämällä jauhoseosta ja loput aineksista taikinaan, lisää öljy viimeisenä.
- Anna kohota vedottomassa paikassa n. 20min.
- Kun takina on kohonnut ota siitä sopivan kokoisia palasia ja nostele pellille leivinpaperin päälle. Taputtele pintaa hieman käsillä joissa on vettä niin tasottuu pinta kauniiksi,
- Ripauttele sämpylöiden päälle seessaminsiemeniä.
- Anna vielä hetken kohota sämpylöiden leivinpaperin alla ennen paistoa.
- Paista uunissa keskitasolla 10 min 225 asteessa.
- Paiston jälkeen peitä liinalla.
Vinkki: Nämä sämpylät onnistuvat vegaanisena versiona leivottuna vedellä myös erinomaisesti.
Ihania leivontahetkiä kaikille :)
Palataan jälleen pian,
Terkuin Piiku:)
Ei kommentteja
Kiva kun tulit, kerro toki ajatuksesi tähän :)