Mehevät nostosämpylät

Nostosämpylä nimi tulee siitä että näitä ei pyöritellä eikä jauhotella. Nostetaan vain taikina osina pellille ja se on siinä. Sämpylöistä tulee meheviä ja pulleita kun niitä ei veivaa.

Nämä sämpylät valmistuu hetkessä ja ovat meheviä ja pulleita.





Sämpylöiden resepti: 9 kpl pulleaa sämpylää


  • ½ l maitoa (tai vettä)
  • 11g kuivahiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 3 rkl ruokaöljyä
  • 2 rkl hunajaa (agavesiirappi käy vegaaniseen versioon)
  • 9 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 1 ½ tl raastettua sitruunankuorta (mielellään luomu)
  • ½ limen mehu

  1. Lämmitä maito hieman yli kädenlämpöiseksi.
  2. Sekoita 1 dl jauhoja ja kuivahiiva keskenään ja lisää maidon sekaan
  3. Sekoita loput kaurahiutaleet ja jauhot keskenään.
  4. Alusta taikinaa vähitellen lisäämällä jauhoseosta ja loput aineksista taikinaan, lisää öljy viimeisenä.
  5. Anna kohota vedottomassa paikassa n. 20min.
  6. Kun takina on kohonnut ota siitä sopivan kokoisia palasia ja nostele pellille leivinpaperin päälle. Taputtele pintaa hieman käsillä joissa on vettä niin tasottuu pinta kauniiksi,
  7. Ripauttele sämpylöiden päälle seessaminsiemeniä.
  8. Anna vielä hetken kohota sämpylöiden leivinpaperin alla ennen paistoa.
  9. Paista uunissa keskitasolla 10 min 225 asteessa.
  10. Paiston jälkeen peitä liinalla.

Vinkki: Nämä sämpylät onnistuvat vegaanisena versiona leivottuna vedellä myös erinomaisesti. 




Ihania leivontahetkiä kaikille :)

Palataan jälleen pian,

Terkuin Piiku:)

Ei kommentteja

Kiva kun tulit, kerro toki ajatuksesi tähän :)

Back to Top