Ainahan kaikki ei mene niin kuin Strömssössä, olin päättänyt tarjota silmiähivelevän annoksen kurpitsakeittoa kurpistan puolikkaasta itsestään. Mutta toisin kävi! Heh. Note to Myself ensi kerralla muista tsekata myös pohja että se on tasainen mikäli meinaat kuumaa keittoa kipata siihen ja että se vielä pysyisi tasaisesti pöydällä.
Eipä hätää. Lattialta löytynyt keitto päätyi siis ö-mappiin mutta onneksi minulle jäi vielä toinen kurpitsa.
Sopasta tulikin erittäin herkullista ja se päätyi minun soppa-arkistoon.
Myskikurpitsakeitto
1 Myskikurpitsa
1 Iso Sipuli
1 Viipale inkivääriä
2 dl Kookoskermaa
½ l Vettä
2 rkl Oliiviöljyä
1 tl Korianterinsiemeniä
½ tl Cayennea
1 tl Oreganoa
* Suolaa oman maun mukaan
* Pilko kurpitsa isoiksi lohkoiksi. Paista ja ruskista kevyesti paistinpannulla sipulin ja öljyn kera. Pistä kattilaan vesi kiehumaan ja lisää paistinpannulta seos, sekä inkivääri kiehumaan. Anna kiehua n. 15min. Lisää mausteet sekä kookoskerma ja soseuta. Lämmitä vielä hetki keittoa ja tarjoile.
* Itse pirskautin keiton päälle vielä hieman oreganoa sekä oliiviöljyä ja kevyesti hämmensin.
Tämä näkkäri on siitä ihana että sitä voi tarjota myös ihmisille jotka syövät gluteiinittomasti, maidottomasti ja kananmunankin tästä reseptistä voi korvata pois. Ihanteellinen moneen ruokavalioon.
Siemennäkkäri
1 dl Auringonkukansiemeniä
½ dl Kuorimattomia Seesaminsiemeniä
½ dl Pellavansiemeniä
½ dl Oliiviöljyä
½ dl Kaurahiutaleita
3 rkl Chiansiemeniä
½ rkl Suolaa
½-1 dl Vettä
½-1 dl Vettä
1 Kananmuna
1 Kanamuna ( Kanamunan halutessaan pois ohjeesta korvaa se öljyllä muutama rkl)
1 ½ rkl Psylliumjauhetta (Jos ei tätä ole kaapissa sen voi korvata kaurahiutaleilla)
2 rkl Yrttejä kuivattuna (itse käytin persilijaa sekä basilikaa)
* Sekoita kaikki kuivat ainekset. Lisää kananmuna sekä vesi (lisää vettä vähitellen kunnes taikina on kiinteää massaa) ja lopuksi öljy. Sekoita tasaiseksi massaksi.
* Valmistele uuni 180* asteeseen.
* Kaada seos leivinpaperin päälle, taputtele massaa hieman tasaiseksi ja laita toinen leivinpaperi päälle. Varovasti joko kaulimella tai esim- lasipurkilla kauli taikina tasaiseksi levyksi n- 1-1½cm paksuiseksi.
* Paista uunissa n. 20-30 min uunista riippuen. Varo lopussa ettei näkkäri pala. Kauniin kellertäväksi saa paistua.
* Odota että näkkäri on jäähtynyt. Itse otan sen pois melkein heti pelliltä pöydälle jäähtymään.
* Napsi palasiksi ja pistä vaikka kauniiseen lasipurnukkaan ja syö loput :)
* Itse nautiskelin näkkärit kermaviilillä, yrteillä ja sipulilla ja muilla vihanneksilla.
Näkkärit voi vaikka pakata ihanaan lasipurkkiin ja koristella yksinkertaisesti narulla ja viedä vaikka tuliaiseksi.
Herkuttelemisiin vaan taas.
Terkuin Piiku :)
Ei kommentteja
Kiva kun tulit, kerro toki ajatuksesi tähän :)