Sipulismoothie

Tänään on smoothie-viikon toinen päivä. Ja nyt juhlitaan sipulia ja sen terveysvaikutuksia. Kunnon terveysbuustilla varustettu smoothie tuo veden kielelle ja samalla ravitsee ja auttaa elimistöä taistelemaan flunssapöpöjä vastaan.





Sipuli 

Sipulia on tutkittu paljon. Sen näytöt siitä miten terveellinen se on ovat kiistattomat. Sipuli on tärkeimpiä flavonoidien lähteitä Suomessa. Kversetiiniä sisältävä sipuli torjuu hyvin pöpöjä. Immuunijärjestelmää vahvistava Kvertsetiini suojaa bakteereilta ja viruksilta. 

Sipulit sisältävät öljyjä jotka syntyvät rikkiyhdisteistä. Sipulin ihana tuoksu ja maku saavat ruoassa aikaan hurmaavan yhdistelmän. Mutta nyt se hurmaa myös smoothiessa. 

Maailman kasvimarkkinoilla sipuli komeilee sijalla neljä, mikä on hienoa, sillä sipulin tuottaminen on Suomessa ekologista, hiilijalanjälki on pienehkö. Sitä on helppo kasvattaa, se on halpaa ja kaikilla on siihen varaa. 





Resepti:

  • 1  Viipale keltasipulia
  • ½  Sitruunan mehu
  • 1 dl  Jäisiä mansikoita
  • 1  dl  Puolukoita
  • 2dl Jäävettä
  • 1-2 rkl  Hunajaa
  • 1 tl Lucumaa
  • 1 ½ dl Rahkaa


  1. Kuori ja pilko sipuli.
  2. Purista sitruunasta mehu.
  3. Lisää kaikki ainekset blenderiin ja nauti!




Moni varmaankin epäilee tuota sipulia smoothiessa mutta, uskokaa pois, se oli vallankin herkullinen tapaus ja ihana makuista :)
Huomenna juodaan vihersmoothieta kylmäpuristetulla hamppuproteiinilla sekä tutustutaan Ruohonjuuren Pulsin sarjan protskuihin. 

Ihanaa tätä päivää :)
-Piiku

1 kommentti

  1. Upeat sivut olet luonut tänne :} Jään seuraamaan mitä kaikkea ihanaa teet. Jatka tätä tietä, olet oikealla polulla- Muumimamma

    VastaaPoista

Kiva kun tulit, kerro toki ajatuksesi tähän :)

Back to Top