Tämän paistoksen maku yllätti iloisesti. Odotin ihan hyvää makua mutta tästä tuli loistavaa. Maku vielä tiivistyi kun yön yli sai jääkaapissa tekeytyä.
Minä leivoin näitä kaksi pellillistä ja niistä oli vain muisto jäljellä seuraavan päivän iltana. Hyvin tekivät kauppansa.
Päällehän jokainen voi soveltaa mitä haluaa, itse laitoin tyylillä mitä kaapista tänään sattuu löytymään. Ja yleensä ne osoittautuvat parhaimmiksi keksinnöiksi.
Syy tähän kevyemmän ja terveellisemmän pizzapohjan tekemiselle on sellainen minulla on ystäviä joilla on vilja-allergiaa. Haluan tarjota heille välillä jotain hyvää kahvipöytään ja myös itse herkutella terveellisemmin.
Ohje:
Pohja
★ 450g Kukkakaalia
★ 2 rkl Oliiviöljyä
★ 1 Iso sipuli
★ ½tl Suolaa
★ 100g Parmesan-juustoraastetta
Minä käytin kukkakaalia hetken pakkasessa ennen kuin pistin sen blenderiin. Rakenne muuttuu ja sitä on helpompi käsitellä. Varovasti blenderillä aja kukkakaali pieniksi rakeiksi. Älä tee kukkakaalista tahnaa vaan jätä se murumaiseksi. Parhaiten saat silputtua kukkakaalin osissa ja tyhjentämällä välillä silputut kuppiin odottamaan.
Palottele sipuli ja kuullota se pannulla. Tämän jälkeen lisää sipuli sekä muut aineet kulhoon. Painele taikina käsin leivinpaperille n. 1-2cm paksuisiksi pieniksi levyiksi. Mielestäni paistuvat paremmin kun tekee osiin.
Laita uuni 200 asteelle. Esipaista pohjia ilman täytteitä n.15min. Tämän jälkeen
päällystä taikina haluamillasi päällisillä. Itse laitoin omatekoista tomaattikastiketta, oliiveja, kapriksia, kirsikkatomaattia, aurinkokuivattua tomaattia ja hieman parmesan-juustoa.
Paista vielä 15-20 min kunnes juusto on kauniin ruskeaa.
Lopuksi ennen tarjoilua laitoin päälle tuoretta rucolaa sekä jugurttikastiketta.
Kastikkeiden reseptit tulevat tässä:
* Jugurttikastike:
★ 2dl Turkkilaista jugurttia
★ 1 tl Limen-mehua
★ Ripaus hyvää suolaa
★ n. 5cm Pala kurkkua kuorineen
★ 3 Aurinkokuivattua tomaattia
★ Tuoretta persilijaa pieni nippu
Sekoita blenderissä ja anna hetken maustua jääkaapissa.
* Tomaattikastike
★ 2 Siemenettömiä tomaatteja
★ 2 Aurinkokuivattuja tomaatteja
★ ½ Valkosipulin kynsi
★ Ripaus suolaa
★ 1tl Oreganoa
★ Oksallinen tuoretta basilikaa
★ 1rkl Oliiviöljyä
Sekoita blenderissä ja anna maustua hetken jääkaapissa.
Terkuin Piiku :)
Ei kommentteja
Kiva kun tulit, kerro toki ajatuksesi tähän :)