Cayenne-majoneesi ja kotitekoiset rapeat ranskalaiset

Nyt jysähti sellainen herkkumajoneesi pöytään että on muuten tulevan kesän ykköstuote!
Majoneesi on itseasiassa hyvin yksinkertainen ja helppo tehdä, muistaa vain sen öljyn hitaan lisäämisen maltilla niin hyvä tulee. Itse aikoinaan tein majoneesia muutamia kertoja sinnikkäästi ennen kuin minua onnisti ettei juoksetu majoneesi heti alkuun. Sinnikkäästi vain koittamaan.




Resepti ranskiksille:


  • 15 perunaa
  • 1 rkl kuivattua persiljaa
  • 2 rkl paprikajauhetta
  • suolaa oman maun mukaan
  • 6 rkl öljyä
  • 1 ½ rkl kuivattua basilikaa

  1. Kuori ja pese perunat.
  2. Viipaloi ohuiksi siivuiksi.
  3. Keitä viipaleita n. 7min, huuhtele vielä ylimääräinen tärkkelys pois siivilän läpi.
  4. Laita viipaleet kulhoon ja lisää öljy sekä mausteet.
  5. Lisää mausteet ja sekoita hyvin.
  6. Vuoraa uunipelti foliolla.
  7. Asettele perunat folion päälle ja paista uunissa 200 asteessa uunin keskitasolla n 50min sekoita välillä varovasti perunoita.

VINKKI: Leivinpaperi käy tähän myös, folion päällä perunoista tulee mehevämpiä paistaessa. 


Majoneesin resepti:

  • 2 keltuaista
  • 2 tl sitruunamehua
  • ½ tl valkoviinietikkaa
  • 2 dl öljyä
  • 1/4 tl cayennea
  • ½ tl suolaa
  • 1 rkl paprikajauhetta
  • ½ tl kuivattua basilikaa
  • 1 rkl sinappia

  1. Ota kaikki aineet huoneenlämpöön. Kaikkien ainesten tulisi olla samanlämpöisiä. 
  2. Sekoita keltuaiset, valkoviinietikka, mausteet ja sinappi kulhoon. Sekoita haarukalla. 
  3. Lisää ensin pieni tilkka öljyä seokseen ja sekoita koko ajan, lisää öljyä vähitellen tipoittain ja lopuksi ohuena nauhana. Älä lopeta sekoittamista ennen kuin majoneesi on tahnamaista ettei se juoksetu. Muista maltilla lisätä öljyä seoksen alkuvaiheessa. Parhaimman tuloksen saat joko vatkaimella tai sauvasekoittimella. Myös tehokas blenderi on hyvä majoneesin valmistukseen.
  4. Tarkista maku.
  5. Anna hetken tekeytyä jääkaapissa. 
  6. Herkuttele!


VINKKI: Saat hauskan tarjoilun suodatinpusseista kun laitat suodatinpussin lasiin ja kiedot kauniilla narulla kiinni. 






Huomenna alkaa kesäloma ja minä suuntaan kohti lappia. Siellä pääsee vielä pilkille tähän aikaan vuodesta. Herkuttelemisiin taas.

Terkuin Piiku :) 

7 kommenttia

  1. https://www.youtube.com/watch?v=_AmSR-TAmFE

    Jos ei majoneesia halua tehdä tuollatavalla "vaikeasti", niin tuossa on helppo ohje majoneesin tekoon. Voi olla että perinteisellä tavalla tulee parempaa mutta tuo pikamajoneesi kyllä voittaa jokaisen kaupan valmismajoneesit, vaikka vertaisi siihen kalleinpaan merkkiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Loistava ohje tuokin. Ja todella mukava jos ei halua perinteisesti lähteä tekemään :) Kiitos.

      Poista
  2. Aivan ihanan herkullisia kuvia....söin kyllä tuossa äsken, mutta, mutta....nämä kuvat saivat taas nälkäiseksi =D Täytyy kokeilla ohjettasi.....uskon että meidän väki tykkää näistä! Ps. Blogissasi on kiva vierailla aina!

    VastaaPoista
  3. Ranut rapisee jo suussa ja majot suupielissä ... oiiih :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä ranut onkin olleet suosikki nyt ruokapöydässä ja olen näitä tehnyt jo usemman kerran grilli-iltamiin :)

      Poista
    2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
  4. Kun on mieli avoimena, niin oppii aina jotain uutta! :)

    VastaaPoista

Kiva kun tulit, kerro toki ajatuksesi tähän :)

Back to Top