Nyt herkutellaan gluteenittomilla karjalanpiirakoilla joita Moilas Oy on uudella reseptillä kauppoihin tuonut. Tässä minun tuunaukseni piirakoille.
Resepti uppomunille:
- 3 kanamunaa
- ½dl etikkaa
- 6 dl vettä
- Keitä vesi ja lisää n. ½ dl etikkaa keitinveteen.
- Kun vesi kiehuu lisää kanamunat yksitellen veteen, niin että avaat kuoren ja tiputat kanamunan kiehumaan. (älä säikähdä jos näyttää sille että kanamuna leviää etikka pitää sen kasassa)
- Keitä munia n 7min mikäli haluat aavistuksen raakaa keskeltä, muussa tapauksessa keitä 10min.
- Valmista tahna ja paista piirakat.
Resepti raputahnalle:
- ½ tl suolaa
- 2 tl sitruunamehua
- 1dl katkarapuja (isoja)
- 1 dl kermaviliä
- kourallinen tuoretta lehtipersiljaa
- Pilko ravut.
- Pilko persilja.
- Yhdistä kaikki ainekset ja anna tekeytyä jääkaapissa hetken.
Piirakan koostaminen:
- Ota piirakat huoneen lämpöön n. 1h ennen paistamista.
- Paista piirakat uunin keskitasolla n. 200 asteessa 10 - 15min.
- Sivele piirakoiden pinnalle voita.
- Lisää reippaasti raputahnaa.
- Asettele raputahnan päälle yksi uppomuna piirakkaa kohden.
- Leikkaa uppomunaan pieni viilto ja upota sen keskelle voisydän sulamaan.
- Herkuttele!
Äänestä täältä parasta piirakkatuunausta
Äänestä omaa suosikkiasi 9.6.2016 mennessä ja voit voittaa 100€ arvoisen S- tai K-ryhmän lahjakortin valintasi mukaan. Kaikkien äänestäneiden kesken arvotaan kolme palkintoa.
Eräkeittiö jatkuu seuraavassa postauksessa. Ja silloin herkutellaan sitä siianmätiä jota lupasin :)
Hilirimpsistä vaan ja hyvää tätä viikkoa jokaiselle viipottajalle.
Terveisin Piiku :)
Tämän sortin tuunauksiahan on ihan pakosti kokeiltava tässä kesän korvalla ja luulen, että vähän myöhemminkin ... joten hilirimpsistä vaan senkin viipottaja :)
VastaaPoistaHilirimpsistä vaan Hannu :P
Poista