Pehmeän pähkinäiset täytetyt kananrinta taskut

En ole vuosiin valmistanut kanasta ruokaa, en rehellisesti edes muista milloinka viimeksi, mutta hyvin kauan sitten.

Halusin kuitenkin valmistaa kanasta ruokaa jotta saan valokuvata uusilla opeilla, toki syön sen mitä laitan enkä tee turhaan ruokaa vain kuvauksia varten. Tunnustettava on että voi jukupätkä miten herkullisia näistä kananrinta taskuista tuli! Cashewtahna tanssi muiden mausteiden kanssa kielen päällä ja minä vain herkuttelin.

Tämän herkun tekemiseen ei tarvitse erikoisia taitoja ja jokainen voi kotonaan perus vermeillä sen tehdä.





Resepti: (4:lle rintapalalle)


  • 5 reipasta ruokalusikallista cashewtahnaa
  • 4 tl seesaminsiemeniä (kuorettomia käytin)
  • 1 rkl oliiviöljyä
  •  suolaa oman maun mukaan (käytin 1tl)
  • 1 ½ rkl karpalorouhetta
  • 1 rkl tomaattipyrettä
  • reipas tuppo tuore persiljaa
  • 12 grillitikkua

  1. Ota liha huoneenlämpöön 30 min ennen valmistamista. 
  2. Katkaise grillaustikut noin 10cm kokoisiksi ja säilytä terävät päät. Laita tikut likoamaan veteen niin että koko tikku on vedessä. Anna tikkujen imeä vettä n. 30 min.
  3. Tee jokaiseen rintapalaan veitsellä syvä viilto sivuille melkein toiselle sivulle saakka. 
  4. Hienonna persilja ja yhdistä kaikki ainekset keskenään. Tarkasta suolan maku.
  5. Laita jokaiseen rintapalaan taskuun lusikalla tahnaa reippaasti. Painele sormilla varovasti tahna tasaiseksi taskuun. Jätä hieman tahnaa kulhoon.
  6. Pistele taskut kiinni grillitikuilla. Taskun ei tarvitse mennä kokonaan kiinni riittää että tikut pitelevät lihaa muodossaan.
  7. Hiero loput tahnoista rintapalojen päälle.
  8. Paista kanat uunissa keskitasolla uunivuoassa n 40 min 200 asteessa.
  9. Ota kanat uunista ja anna hetki vetäytyä folion alla. 
  10. Keitä riisit.

VINKKI: Maustan todella usein riisit tuoreella raastetulla kurkulla, soijakastikkeella ja kermaviilillä. Se on pala taivasta suussa. 




Nyt kun olen hehkuttanut teille tämän kanaruoan maasta taivaaseen voin alkaa seuravaksi suunnittelemaan uusia herkkuja. Tällä viikolla on myös säpinää luvassa sillä lähden opettelemaan 2015 Suomen Mestarin oppeihin kakun koristelua. Siitä lisää myöhemmin. Kenties jälleen leivontakärpänen iskee. 

Hilirimpsistä kaikille ja hyvää alkanutta viikkoa.

Terkuin Piiku :)





Ei kommentteja

Kiva kun tulit, kerro toki ajatuksesi tähän :)

Back to Top