Juustoinen kanakeitto curry&chili- ruokakermalla

On aika käyttää puutarhan viimeiset yrtit hyödyksi ennen hallan saapumista.

Minulla on vieraita lapista ja halusin tehdä jotakin herkullista flunssaisille kyläilijöille. Löysin ruokakaupasta Arlan Curry&Chili-ruokakerman jota en ollut ennen nähnyt. Tästä lähti idea kanakeitolle. Tämä ruokakerma sopii sulatejuuston kanssa kuin nenä päähän. Keiton liemestä tulee kermainen pienellä chilillä höystettynä. Ja pienen puutarhan viimeiset yrtit tuovat oman herkullisen raikkauden keittoon.





Vieraiden tuomio keitosta oli että resepti pitäisi mukaan kotiin saada ja monet kehut ropisi.

Resepti: ( 5l kattilallinen)


  • 3l vettä
  • 1 kg maustamatonta kanaa (rintafileistä saa hyviä palasia)
  • 18 perunaa
  • 5 porkkanaa
  • 2 dl maissia ( leikkasin 2 maissipalkoa palasiksi)
  • 1 sipuli
  • 2 dl curry&chili-ruokakermaa
  • 3/4 koskenlaskija sulatejuustoa
  • 2 tl curryä
  • suolaa oman maun mukaan
  • kourallinen tuorepersiljaa

  1. Kuori perunat ja porkkanat, paloittele.
  2. Laita perunat ja porkkanat sekä maissit kiehumaan.
  3. Paista kanat ja sipuli, lisää hieman suolaa.
  4. Lisää keittoon 30min keittämisen jälkeen loput ainekset. 
  5. Keittele hiljalleen keitto kasaan ja maistele suolaa ja mausteita.

Vinkki: Mikäli et löydä tuoreita maisseja keittoon myös keltainen paprika käy loistavasti.

Tämän reseptin voi toki puolittaa jos ei halua valtavaa annosta tehdä. Meitä oli neljä syömässä ja jokainen söi isot annokset ja huomiselle on jäljellä runsaasti lisää. 



Ensi kerralla herkutellaan taas. Nyt on tullut syötyä paljon tuoreita herkkuja suoraan maasta ja pensaista. Vain muutamia aineita olen ostanut kaupasta. 

Nähdään pian!

Terkuin Piiku :)

1 kommentti

  1. Tämä menee ehdottomasti testaukseen! Todella hyvän näköistä!

    VastaaPoista

Kiva kun tulit, kerro toki ajatuksesi tähän :)

Back to Top