Terveellinen salaatinkastike

Kuulutko sinä niihin ihmisiin jotka nautiskelee salaatissa kastikkeesta suunnattomasti?

Minä kuulun! Minä rakastan salaatinkastikkeita, joskus laitan niin paljon kastiketta että koko salaatti peittyy. Kaupan omia kastikkeita jos tulee käytettyä niin käytän maltillisemmin. Omatekoisia kastikkeita laitan oikein kunnolla.

Tänään jaan teille yhden aivan ehdottomasti suosikkikastikkeeni reseptin, tämä vaatii tekijältänsä aikaa ja viitseliäisyyttä mutta palkitsee taatusti syöjänsä.

Kastiketta tulee tällä reseptillä reilusti n. 8dl. Mikäli järjestät ruokakutsuja tai juhlia tämä kastikemäärä on juuri oivallinen isolle väelle. Itselläni säilyi ihan hyvin muutaman viikon jääkaapissa, tosin hupeni siihen tahtiin ettei paljon säilytettävää enään lopussa ollut.







Resepti: 


  • ½ dl pellavansiemeniä
  • ½ dl seesaminsiemeniä
  • ½ dl hyvää öljyä (maustetut öljyt sopivat mainiosti esim basilika, sitruuna ym)
  • 2 isoa oksaa tilliä
  • 200g kermaviiliä
  • 1 tl sokeria  (käytin kookossokeria itse)
  • ½ tl suolaa
  • 200g aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 5 -7 dl vettä
  • ½ dl maapähkinävoita



  1. Paahda siemenet pannulla kullan ruskeiksi. Itse asettelin siemenet kylmälle pannulle ja annoin lämmetä välillä sekoittaen n 20min hellan tasolla 5 niin, että olivat kauniin ruskeita pinnasta.
  2. Mikäli käytät valmiiksi öljyssä olevia aurinkokuivattuja tomaatteja seuraava vaihe on tarpeeton. Lisää öljy ja 1 dl vettä tomaatteihin ja hämmennä. Anna tekeytyä 30min jotta tomaatit pehmenevät. Mikäli käytät jo öljyssä olevia aurinkokuivattuja tomaatteja sinun ei tarvitse lisätä ohjeessa olevaa öljyä kastikkeeseen.
  3. Lisää kaikki ainekset blenderiin paitsi vettä.
  4. Kaada viimeisenä n 5dl vettä ja käynnistä blenderi.
  5. Lisää loput vedet vähitellen, niin kauan että salaatinkastike on haluamasi paksuista. Itse tykkään aika tahmeasta joten jätän sen sellaiseksi. 

Seuraavassa postauksessa loihditaan herkullinen salaaatti tämän kastikkeen kaveriksi. Vähän makupalaa julkaisinkin jo instagramin puolelle.






Nyt kastike makustumaan ja eikun herkuttelemaan.

Nähdään pian.

Terkuin Piiku :)


Seuraa blogia suoraan Instagramissa tai Facebookissa ja näe ja kuule ensimmäisten joukossa mitä blogissa tapahtuu.


2 kommenttia

  1. Herkullisen kuuloinen ohje. Itse tulee tehtyä vaan erilaisia vinaigretteja, mutta pitäisi kokeilla rohkeammin erilaisia soosseja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi sinä sen sanoit! Minä en ole pitkään aikaan taas tehnyt vinaigrettea. Se on aivan ihanaa myös salaatin kera. Taidanpas tehdä sitä seuraavan kerran vaihtelun vuoksi vaikka kaikki kastikkeet on ihania :)

      Poista

Kiva kun tulit, kerro toki ajatuksesi tähän :)

Back to Top