Go Green

Vihreät terveelliset smoothiet ovat minulle aivan yksi ehottomista lemppareista.

Vihreys huokuu energiaa. Se on paitsi terveellinen myös vähäkalorinen vaihtoehto. Turhat verensokerin heilahdukset pysyvät poissa kun teet smoothien vieläpä vaikka Lucumaan joka takaa hyvän makeuden. Keho saa puhdasta ja ihanaa ravintoa sekä vatsaa ja elimistöä hellivät vitamiinit. Tämähän on aivan loistava juttu! Monet vihreät sisältävät runsaasti K-vitamiinia, A ja C- vitamiineja, folaattia, kalsiumia ja monia muita hyviä vaikuttajia kehoon.

Esittelen tässä yhden minun suosikki smoothien joka on helppo tehdä ja ainekset myös helppo itselleen ostaa.

½ Avocado
½ Jäinen banaani

10cm Tuorekurkkua kuorineen

 Nippu rucolaa
1dl Luonnonjugurttia
½ dl Jäävettä
2 tl Lucuma jauhetta 


Rucolan ja avocadon liitto tekee tästä smoothiesta samettisen pehmeän. Mikäli kaipaa lisää makeutta voi toki lisätä vaikka ripauksen juoksevaa hunajaa mukaan. Itse kuitenkin tykkään nauttia smoothien näin että maut pääsevät esiin.

Avocado on varmaan yksi parhaista hedelmistä joita minä käytän smoothieissa. Se on oikea vitamiinipommi ja sisältää äärettömän paljon kaikkea tärkeitä rasvoja jotka ovat erittäin sydänysävällisiä. Myös avocadolla on todettu olevan verensokeria tasaavia vaikutuksia, Mannoheptuloosa niminen hiilihydraatti jota avocado sisältää pitää insuliinitason alhaisena ja pitää näin ollen tasapainoa yllä verensokereissa.

Rucolan (sinappikaalin) terveysvaikutukset ovat myös erittäin hienot. Se puhdistaa kehoa ja sisältää paljon C-vitamiinia. Rucolassa on myös tulehduksia lievittävää alfalioneelihappoa, ALA:n lähde joka vaikuttaa meissä verihiutaleiden toimintaan ja täten ehkäisee tulehduksia.

Kannaattaa kuitenkin aina pitää mielessä kohtuudella kaikkea. Nyt on tullut isoksi trendiksi juoda vihersmoothieita ja muita erikoisia sekoituksia.

Kuitenkin kaikki kasvikset eivät ole hyväksi nauttia kypsentämättömänä. Ja muistaa myös että suuria määriä ei kannata vain yhtä lajia popsia vaan luoda sellainen mukava ja vaihteleva raaka-aineiden kirjo.

Ja vielä kannattaa muistaa esimerkiksi syötäessä rucolaa,naatteja tai vaikkapa punajuurta että ne sisältävät runsaasti nitraatteja.
Sopivat pienet määrät eivät kelleen pahaa tee mutta jatkuvasti isoina määrinä nautittuna ne voivat elimistössä tehdä hallaa.

Semmoisia tällä kertaa mielessä. Kukaan ei varmaan halua vielä kuulla että joulu tulee kun juuri päästiin kesän yli, mutta eilen se kävi ensimmäistä kertaa jo kovasti mielessä. Ja olenkin tälle vuodelle keksinyt aivan ihanan joululahjan ystävilleni joka liittyy kovasti smootheisiin, tulen siitä teille kertomaan myös.. Mutta paaaaljon myöhemmin.  Lapissa on jo lumi maassa ja -9 astetta ollut pakkasta. Eli talvi ja joulu tulee vauhdilla :)

Palataan taas pian. Terkuin -Piiku


Ei kommentteja

Kiva kun tulit, kerro toki ajatuksesi tähän :)

Back to Top