Smoothieta kulhossa

Hyvää alkavaa viikkoa kaikille :)

Päätinpäs pyöräyttää kunnon Smoothiekulhollisen. Jaan teille kiireisen ihmisen smoothiekulhon ohjeen.

Nimittäin itselläni oli 20 minuuttia aikaa olla työpaikalla ja evästä piti saada. Tein helpon ja nopean smoothien mukaan josta kyllä maha täyttyi.
Tähän täyttävään herkkuun tarvitset vain 5 asiaa:

1 Banaani
2,5dl Rahkaa
1½ dl Mustikkaa
1 rkl Hunajaa
½ dl Jäävettä

Tein tämän smoothiekulhon uudestaan kotona jotta sain teille kuvaan tuota koristelua mukaan. Jos haluaa annoksesta näyttävän se käy helposti. Päällehän voi laittaa lähes mitä vain, leseitä, hedelmiä,pähkinöitä, siemeniä jne. 

Itse laitoin reunoille karpalorouhetta ja kauraleseitä.Kulmiin leikkasin viipaleet kiivistä, lopuksi tein hauskan janan chian-siemenistä, pähkinöistä, auringonkukansiemenistä sekä kauraleseistä ja kurpitsansiemenistä.
Yleensä annan smoothien levätä hetken ennen syöntiä niin maut tasaantuu. 

Minulta kysyttiin tänään kaurasta, kiitos vaan hyvästä kysymyksestä muuten :) Kysyttiin että maistuuko se mille smoothiessa ja miten sen koostumus siinä tulee esiin.
Jos kauraleseen laittaa itse blenderiin se hajoaa hienoisiksi hippusiksi smoothien sekaan eikä maku ole rouhea, kaura sopii todella hyvin monen maun kanssa yhteen. Ja ennen kaikkea mahaystävällinen. 
Itse yleensä pyöräytän kulhossa aineet sekaisin  ja kaurastakin tulee ihanan pehmeä kun se hetken imee makuja itseensä. 

Minulta on kysytty varmaan kaikkein eniten chian-siemenistä mitä se oikein on ja miten sitä tulee käyttää. 

Joten koetan tarjota tässä pienen infopaketin tästä ihanasta elämäneliksiiristä. 

♡ Sana Chia tarkoittaa voimaa. Ja voimaa tässä onkin roppakaupalla. Uskomattoman kuitupitoisuutensa vuoksi Chian-siemenet suorastaan hellivät vatsaa. 

♡ On tutkittu että syömällä Chian-siemeniä terveellisen kolesterolin määrä kasvaa. 

♡ Diabeetikoille Chian-siemenistä on monta hyvää hyötyä, esimerkiksi ruoansulatus hidastuu ja muuttaa täten energian tasaisemmaksi. Sekä myös diabeetikkojen verenpaineeseen on tutkittu olevan hyvää vaikutusta. 

♡ Sisältää runsaasti Omega 3-rasvahappoja.

♡ Suurimpia kasvipohjaisia proteiininlähteitä.

♡ Verensokeri ja energia pysyy tasapainossa.

♡ Sisältää myös fosforia, fosfori auttaa proteiinia imeytymään. 

♡ Sisältää vitamiineja mm. A ja B-ryhmän.

♡ Mineraaleja ja antioksidantteja sisällään pitävä chian-siemen sisältää myös roimasti kalsiumia. 

Turhaan ei siis kutsuta chian-siemeniä superruoaksi, sillä sitä ne todellakin ovat!

Muista kuitenkin kun aloitat syömään chian-siemeniä muutama seikka:

Muista liottaa siemenet johonkin nesteeseen ennen nauttimista, rahka, vesi kookosmaito jne käy. 
Sillä chian-siemen turpoaa itseensä nähden ja imee itseensä nestettä paljon. Kuivana nautittuna se mahassa aiheuttaa ikävästi turpoamista ja on epäterveellinen mahalaukun nesteille. Sekä voi aiheuttaa näin mahakipuja.

Ja tämä mun lempi lauseeni, kaikkea kohtuudella.  Itse syön siemeniä kausittain. Syön muutaman viikon ja pidän sitten taukoa, sekä satunnaisesti sekoittelen niitä juomiin ja ruokiin. 

Itse olen ainakin näin näiden ruokien kanssa pelannut että pidän taukoa aina jokaisesta ns. superruoasta. Koitan syödä niitä sopivasti kausittain. 

Itse olen huomannut että tästä siemenestä on minulle apua monessa asiassa. Maha voi hyvin. 

Ei kannata säikähtää koostumusta mikäli liotat siemenet veteen. Moni töissä on kertonut minulle että ruokani näyttää sammakonkudulta, heh.  

Chian-siemen ei maistu juurikaan millekkään itsessään, mutta sekoitettuna johonki herkulliseen smoothieeseen esim, se on täydellinen ravintolisä upeiden raivntoarvojensa vuoksi. 

Minun piti teille kertoa myös detox-juomista mutta säästän sen seuraavaan kertaan sitten ja kerron myös vinkkejä nopeisiin ja herkullisiin juomiin. Koristeluista tulossa sitten myöhemmin ihan erikoispostaus jossa kerrotaan pelkästään koristelusta asiaa. Palataan taas pian.

Terkuin  Piiku :)

Ja hei super iso kiitos kaikille palautteesta jota olen saanut tästä blogista. Ja kiitos että lähetätte postia ja kyselette asioista ja ehdotatte postauksia. 
Ei kommentteja

Kiva kun tulit, kerro toki ajatuksesi tähän :)

Back to Top