Vitamiineja ja Macajauhetta

Nyt on se aika vuodesta kun alkaa pakkasessa olemaan viimeisetkin vitamiinit tallessa. Syksyssä ehdottomsti parasta on se, että luonto tarjoaa aivan ihania vitamiineja monessa eri muodossa, ja joikaisella on mahdollisuus niitä sieltä itselleen hakea. Ja mikä parasta aivan ilmaiseksi!

Minulla itselläni on tapana poimia mustikoita, puolukoita, vadelmia ja viinimarjoja pakkaseen sekä ostaa mansikat kotimaisina ja mielellään hyvin läheltä tuotettuna.

Jos käy onni että pääsen syksyisin lappiin hillastusaikaan niin poimin myös niitä. Variksenmarjat ja juolukat ovat myös herkullisia ja tuovat mehuihin hyvän makulisän.

Aika usein pakastan marjoja pusseihin sekoitettuna. Teen sopivia pieniä annoksia ja sekoittelen marjoja valmiiksi. Kun olen tekemässä smoothieta on ne sieltä helppo ottaa pussukasta ja kaataa vain blenderiin.

Ja tietysti mikä herkullisinta teen myös erilaisia mehuja pieniin purkkeihin ja pakastan niitä. Yksi suuri suosikki on omenaa, punaisia ja mustia viinimarjoja, raparperiä ja vadelmaa.

Talvisin varsinkin käytän tosi paljon smoothiepohjaan itsetekemiä mehuja.

Minulta toivottiin Smoothieta jossa olisi kauraa. Suunnittelin pyynnöstä myös aamupala smoothien jossa kauraa oli joten sitten maistelin ja loihdin tämmöisen ihanan aamupalan:


½ dl Kauraleseitä

1tl Karpalorouhetta

1tl Tyrnirouhetta

1 ja ½dl Luonnonjugurttia

1dl Jäisiä puolukoita

1 rkl Lucumaa

1 rkl Maca jauhetta

1 dl Vettä

1 rkl Juoksevaa hunajaa


Maca eli andienkrassi, tämä kasvi sijaitsee korkeimmalla kasvupaikalla mistä ihminen hyödyntää jotakin ravinnoksi. Perusta kotoisin tulevasta  Macasta vain juuret käytetään ravinnon valmistamiseen.

Tämä on todellinen Superfoodien kärkinimi. Sen ravintosisältö on mittava. Maca sisältää yli 31 mineraalia sekä 60 tunnettua kasviravinnetta sekä 18 aminohappoa. Runsaasti B-ryhmän vitamiineja sekä E-vitamiinia. Maca on myös kunnon proteiinipommi. 

Ravintoarvoltaan arvokas Maca on myös moneen vaivaan hyväksi. 

Miehille tämä jauhe toimii mielenkohottajana korkean ravinnepitoidsuutensa vuoksi yhdistettynä energisoiviin ominaisuuksiin. Maca vahvistaa luustoa korkean kalsiumpitoisuutensa vuoksi ja suojaa näin luun rakennetta. Macajauheessa on moninkertainen määrä kalsiumia verrattuna maitoon. 

Iholle Macajauhe tekee hyvää. Tasapainottamalla hormooneja voi se vähentää esimerkiksi aknea joka johtuu hormoonitasapainon heittelystä ja pitää myös ihoa kimmoisena ja kauniin värisenä. Jauhe itsessään ei sisällä hormooneja mutta se tehokkaasti stimuloi kehoa tasapainottamaan hormoonitoimintaa. 
Macajauheen on myös kerrottu auttavan harveneviin hiuksiin ja hiustenkasvuun. 

Urheilijoille erittäin suosittu Macajauhe auttaa palautumaan treeneistä sekä kehittää lihaksia ja jaksamista. 

Ja tämä on aivan ihana uutinen, Macajauhe auttaa muistin kanssa ja myös keskittymiseen on todettu olevan vaikutusta.  En voi kuin lämpimästi suositella kaikkia testaamaan ja toteamaan se ihan itse tämän ihanan jauheen vaikutuksia kehoon. 
Muista kuitenkin aloittaa aina vähitellen uudet ravintolisät jotta elimistö sopeutuu muutoksiin. 
Tämän ihanuuden minulle tarjosi Ruohonjuuri  :) 
Nyt minä tyttö rentoudun otan smoothien ja ison kulhon vuohenjuusto salaattia ja pistän elokuvan pyörimään. 
Hyvää viikonloppua kaikille.  -Piiku :)


3 kommenttia

  1. Nyt on kerrankin jollakin hyvä ohje. Paljon reseptejä selanneena voinen vain todeta että tämä on paras ikinä. Otan heti jokapäiväiseen käyttöön. Kiitos.

    VastaaPoista
  2. Sama myös täällä! Paras resepti ehdottomasti!

    VastaaPoista
  3. Voi miten kiva kuulla :) Nyt vaan porukalla herkuttelemaan.

    VastaaPoista

Kiva kun tulit, kerro toki ajatuksesi tähän :)

Back to Top