Piristävä hedelmäpommi

Hei taas kaikille :)

Minulta toivottiin ohjetta jossa ei olisi maitotuotteita. Päätin tehdä kunnon hedelmäpommin.
Itseasiassa ihastuin tähän uuteen reseptiin kovasti jonka tänään suunittelin, tästä tulee taatusti yksi juoma muiden joukkoon joita otan töihin välipalaksi. Tämä smoothie on hieman tuhdimpi ja sopii erinomaisesti välipalaksi tai aamupalaksi. Itse teen aina sellaisen annoksen että nappaan siitä lasillisen heti ja loput mukaani pulloon.


1 ½ dl Jäävettä
½ Jäinen banaani
    ½ Cantaloupemelonia
1 dl Aprikoosisosetta (Bonnie on hyvä)
1 dl Jäisiä mansikoita
2 rkl Hunajaa
½ Avacado 
1 tl Macajauhetta
1tl Lucumaa

Lucuma, aivan ihana makeuttaja joka pitää verensokerin heittelyt kurissa. Lucumaa on vuosituhansien ajan viljelty, puu jonka hedelmä korjataan talteen ja kuivataan alhaisessa lämpötilassa minkä jälkeen hedelmä jauhetaan silkkisen hienoksi jauheeksi. Lucuma ei ainoastaan ole makeuttaja vaan ravintoarvoltaan mielettömän rikas. Lucumajauhe sisältää beeta-karoteenia joka on antioksidantti ja A- vitamiinin esiaste. Lisäksi B ryhmän vitamiinia sisältävä jauhe pitää sisällään myös rautaa ja sinkkiä. 

Vinkkinä: Käytin esimerkiksi tässä smoothiessa viilentäjänä jäädytettyjä viinirypäleitä. Maku pysyy samana eikä smoothie laimene viinirypäleen sulamisesta. Voit lopuksi herkutella kohmeiset hedelmät pohjalta :) 

Pirteää viikonloppua kaikille. Pian on tulossa blogin ensimmäinen arvonta johon taatusti kannattaa osallistua. Sekä ensi kerralla postailen teille koristelusta lisää. Ja kerron hauskoja vinkkejä ja niksejä.

Terkuin Piiku :)


Ei kommentteja

Kiva kun tulit, kerro toki ajatuksesi tähän :)

Back to Top