Maksakastike parsalla ja pestolla. Mehevä ja edullinen kotiruoka.

Päätin tehdä edullista kotiruokaa tuoreen mehevän parsan kera. Maksakastike on aivan ihanaa kotiruokaa. Se on edullista, helppo valmistaa, eikä vie hirveästi aikaakaan. Maksa sisältää myös A-vitamiinia ja rautaa enemmän kuin muut lihatuotteet. 

Tällä ohjeella valmistat taatusti maksakastikkeen vaikka tekisit sitä enimmäistä kertaa. 

Naudan maksan käsittelyyn ohjeita:

  • Huuhtele maksa pikaisesti kylmässä vedessä. 
  • Taputtele kuivaksi. 
  • Poista maksan pinnalta kalvo. 
  • Viipaloi maksa. Viipaleista on helppo pilkkoa paloja pataan.


Maksa kypsyy yleensä hyvin nopeasti varsinkin paloiteltuna, joten padassa se ei vaadi pitkää muhimisaikaa.






Resepti:
  • 300g maksaa
  • 1dl maissitärkkelystä
  • 2dl vettä
  • 1 tomaatti
  • 1 oksa persiljaa
  • 2 tl suolaa
  • 5 tuoretta herkkusientä
  • 1 punasipuli
  • 3 rkl kasvisliemijauhetta ( luomu) voit käyttää tilalle myös kasvisliemikuution
  • 1 ½ dl ruokakermaa

  1. Poista maksasta kalvo.
  2. Viipaloi maksa ja leikkaa viipaleista kuutioita.
  3. Ruskista pannulla väriä maksan pintaan öljyssä.
  4. Pilko sipuli ja tomaatti pataan.
  5. Sekoita vesi sekä maissitärkkelys keskenään.
  6. Hienonna persilija.
  7. Lisää kaikki ainekset paitsi kerma pataan ja sekoita hyvin.
  8. Anna hautua uunissa 200 asteessa keskitasolla n. 30min jonka jälkeen sekoitat hyvin ja lisäät kerman. Mikäli kastike on vielä paksua laita vähän vettä lisäksi. Jos kastikkeeseen jää muutama paakkuuntunut osa maissitärkkelyksestä poista ne lusikalla. Kastike tasoittuu uunissa.
  9. Valmista vielä uunissa loppuun n. 30min 200 asteessa uunin keskitasolla. 
Valmista sillä välin perunamuusi kun kastike on uunissa.

Muusin resepti:

  • 7 perunaa
  • 2 porkkanaa
  • 1 rkl voita
  • 1 tl suolaa
  • ½dl ruokakermaa
  1. Kuori perunat ja porkkanat.
  2. Keitä kypsiksi. 
  3. Hienonna vatkaimella tasaiseksi ja lisää loput aineet.
VINKKI ja hauska DIY:

Mikäli haluat kauniin muusitornin ruokaan se onnistuu helposti kotikonstein vaikkapa kermaviilipurkilla, leikkaat vain pohjan irti ja lusikoit muusin muottiin. Tasoittele haarukalla pinta. Ota purkki varovasti hetken kuluttua pois. Voit käyttää myös muita purkkeja mitä kotoa sattuu löytymään.

Keitin muussin päälle vielä parsaa ja lisäsin pestoa päälle. Kruunasi hienosti aterian.






Iltalenkki kutsuu :) Joten palaillaan patojen äärelle taas.

Terkuin Piiku :)

Ei kommentteja

Kiva kun tulit, kerro toki ajatuksesi tähän :)

Back to Top