Graavilohen valmistus

Tänään suolataan lohen pyrstöä ja seuraavassa postauksessa siitä valmistetaan herkkuja. Mikäli maltat sinne asti lohen säästää. Kun tänään suolaat kalan niin huomenna sitten tehdään herkkuja.



Ohje:


  • Karkeaa himalajan suolaa (voit toki myös muuta suolaa käyttää)
  • 1/4 osaa verigreipin mehua
  • 4 oksaa tilliä
  • 300g lohta
  • ½tl hienoasokeria
  1. Huuhtele kala. 
  2. Asettele kala astiaan ja pistä päälle reilusti suolaa. ( n 1-2rkl) 
  3. Purista verigreipin mehu kalan päälle
  4. Lisää sokeri.
  5. Pilko tillit ja asettele kokonaan kalan päälle.
  6. Pistä paino kalan päälle ja anna tekeytyä jääkaapissa.
  7. Anna olla jääkaapissa vuorokauden verran. 
  8. Huuhtele ylimääräinen suola pois ja testaa maku.





Voit toki ostaa valmiina kalan mutta itsetehty ja maustettu on aina herkullisempaa.
Muista laittaa painot kalan päälle. Itse laitoin vielä leivinpaperia kalan ja painojen väliin. Painoina toimii mainiosti vaikka vedellä täytetyt pullot.


Nähdään huomenna :)
Terkuin Piiku.

Ei kommentteja

Kiva kun tulit, kerro toki ajatuksesi tähän :)

Back to Top