Perheen kestosuosikki tonnikalasalaatti

Eräkeittiössä osa 5/5  Sarja päättyy ja jatkuu syksyllä.

Esittelen teille oman bravuurini jonka opiskeluaikoinani joskus 16 vuotta sitten kehittelin.

Tämän salaatin kruunaa kermaviili, se luo salaatille niin herkullisen kastikkeen suolan kanssa ettei muuta enään tarvita.

Sen lisäksi että tämä on helppo valmistaa niin tämä täyttää myös mahan. Tämä on siitä hauska ja ihana muisto että tätä edelleen pyydetään tekemään kotona herkuksi. Tämä kestosuosikki ei koskaan kyllästytä meidän perhettä. 






Resepti:

  • 3 tomaattia
  • 1 pieni kurkku
  • n 20 oliivia
  • 200g kermaviiliä
  • jäävuuorisalaattia oman maun mukaan ( itse laitan reilusti)
  • 2 prk tonnikalaa
  • ripaus suolaa
  • ½ sitruunanmehu

  1. Pese ja pilko vihannekset.
  2. Sekoita kaikki ainekset keskenään. 
  3. Lisää lopuksi kermaviili, sitruunanmehu sekä suola ja sekoita.
  4. Anna tekeytyä n 30min jääkaapissa. 

VINKKI: Tästä salaatista saa kunnon aterian kun keittää makaroneja tai pastaa sekaan ja muutaman kanamunan. 







Nämä kuvat on muuten otettu yöllä. Lapissa alkaa olla valoisaa kohta läpi yön. Aurinko painuu mailleen vain muutamaksi tunniksi ja nousee jälleen. 

Voi haikeus eräkeittiö päättyy tähän koska lapin reissu on taas ohi tältä erää. Koti on aina koti. Ja lappi on maailman paras paikka aina vaikken siellä enään asukkaan. 

Kuullaan pian. 

Terkuin: Piiku :)

1 kommentti

  1. Näyttää tosi hyvälle. Kiitti reseptistä =)

    VastaaPoista

Kiva kun tulit, kerro toki ajatuksesi tähän :)

Back to Top