Mansikkainen rahkakakku ja esittelyssä Yacon siirappi VHH



Postaus tehty yhteistyössä nu3:sen kanssa.

 nu3 – INTELLIGENT NUTRITION on Euroopan johtavia terveellisen ravitsemuksen ja hyvinvoinnin yrityksiä. Yritys on perustettu Saksassa vuonna 2011 ja toimii tällä hetkellä 11 eri maassa: Saksassa, Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Ranskassa, Itävallassa, Sveitsissä, Belgiassa, Luxemburgissa sekä Brasiliassa. nu3:n tuotevalikoima kattaa suosituimmat tuotemerkit luontaistuotteiden, luonnonkosmetiikan, urheiluravinteiden, laihdutustuotteiden sekä terveysvalmisteiden aloilta. Kotimaisten huipputuotteiden, kuten CocoVin, Fitfarmin ja Leaderin, lisäksi valikoimista löytyvät muun muassa Ruotsin suosituimmat brändit Renée Voltaire, Rosenserien, FACE Stockholm ja Superfruit sekä saksalaiset luonnonkosmetiikkabrändit Lavera ja Weleda. Lisäksi nu3:n ravitsemus- ja liikuntatieteiden asiantuntijoista, farmaseuteista sekä lääketieteilijöistä koostuva ryhmä tuo jatkuvasti uusia, korkealaatuisia tuotteita ja innovatiivisia ravintoaineita nu3-verkkokauppaan oman tuotemerkin alla. Lähde nu3:sen kotisivut. 

Haluaisin esitellä teille uuden herkullisen makeuttajan leivonnassa. Nimittäin Yacon siirapin. Tämä siirappi on tehty Yacon- kasvin mukuloista. Täysin luomulaatuinen tuote ja hyvin herkullinen jota voi käyttää hunajan ja agavesiirapin tapaan.
Yacon on kotoisin Etelä- Amerikasta, parhaita ominaisuuksia tuoteella on alhainen glykeeminen indeksi, joka estää verensokerin heilahtelut mikä on keholle ystävällinen ja suositellaan myös diabeetikoille.

Tätä tuotetta voi käyttää smoothiesta leivontaan, makeisiin kastikkeisiin, mysliin, raakasuklaan valmistamiseen ja mihin vain, mielikuvitus vain on rajana.

Tuote on vähäkalorinen ja valmistettu tuorepuristamalla, näin ollen tuote ei ole jalostettu.

Tämä siirappi parantaa magnesiumin ja kalsiumin imeytymistä kehoon sekä sisältää paljon antioksidantteja, tukee immuunijärjestelmää ja auttaa ylläpitämään kolesterolia.

Tuotteen hinta ei ole kallis, sitä voivat kaikki tilata ja ostaa, se on helposti saatavilla sekä helppo käyttää. Joten ehdottomasti tämä siirappi siirtyy hunajan ja agavesiirapin viereen minun keittiöni hyllyyn käyttöä varten.

Voit siirappia ihastella ja tilata täältä

Mutta nyt sinne herkulliseen reseptiin. Tein tästä kakusta hyvin neutraalin ja ei niin makean. Halusin tuoda muita hyviä makuja esille yacon siirapin kanssa.



Kakun pohja:

  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 5 tl chian siemeniä
  • 3 rkl kookosöljyä
  • 5 rk l yacon siirappia
  • 1 avocado

  1. Pistä irtopohjavuoan päälle leivinpaperia ja napsauta pohja kiinni.
  2. Sulata kuumassa vesihauteessa kookosöljy.
  3. Sekoita chiansiemenet sekä kaurahiutaleet.
  4. Soseuta avocado sauvasekoittimella tahnaksi.
  5. Yhdistä kaikki aineet keskenään ja taputtele irtopohjavuokaan.
  6. Laita pohja tekeytymään hetkeksi jääkaappiin ja tee sillä välin täyte.

VINKKI: Mikäli et omista yacon siirapia myös hunaja ja agavesiirappi käyvät.


Kakun massa:
  • 750 g rahkaa
  • 3 dl mansikoita
  • ½ meloni (piel de sapo)
  • 1 dl vettä
  • 5 liivatelehteä
  • ½ dl yacon siirappia
  • 2 rkl kookoksenkukkasokeria
  • ½ dl hunajaa

  1. Soseuta 2 dl mansikoita tahnaksi puolikkaan melonin kanssa, yhdistä rahkaan.
  2. Viipaloi loput mansikat kuppiin.
  3. Pistä liivatelehdet likoamaan kylmään veteen hetkeksi.
  4. Lämmitä kuumaa vettä desin verran ja puristele liivatelehdet joukkoon, sekoita hyvin.
  5. Yhdistä liivatevesi sekä rahkaseos.
  6. Lisää mansikkaviipaleet ja loput aineet massaan,
  7. Sekoita hyvin ja kaada pohjan päälle vuokaan.
  8. Anna kakun tekeytyä joitakin tunteja (itse pidin 4h) jääkaapissa ennenkuin lisäät koristekerroksen jottei se uppoa kakun massan sisälle.

VINKKI: Tässäkin sokerin sekä siirapin voi korvata hunajalla ja agavesiirapilla ellei niitä omista.


Kakun koristekerros:

  • 4 mangopilttiä ( a' 125g)
  • 1 mustikkapiltti ( a'125g)
  • 4 liivatelehteä
  • 7 rkl vettä

  1. Kaada mangopiltit astiaan, Valmista liivateseos kuten edellä mainistussa ohjeessa käyttäen 3 liivatelehteä ja 5rkl vettä. Sekoita seos ja kaada varovasti kakun päälle.
  2. Valmista samanlainen seos mustikkapiltistä käyttäen yhtä liivatelehteä ja 2 rkl vettä. 
  3. Tiputtele mustikkaseosta lusikalla sinne tänne keltaisen massan päälle. Tee kuvoita vaikka puutikulla ja anna kakun tekeytyä 5h-> jääkaapissa. 






Semmoista tällä kertaa. Kiitoksia nu3:selle tuotteista. Ja herkullisia leipomishetkiä kaikille

Terkuin : Piiku:)

Ei kommentteja

Kiva kun tulit, kerro toki ajatuksesi tähän :)

Back to Top