Herkullinen tomaattikastike

Minä rakastan pastaa, se on minun suuri ruokapaheeni. Pasta itsessään on hyvin raskasta ruokaa joten se tarvitsee jotakin kevyttä kaverikseen.

Tomaattikastike vaatii hieman viitseliäisyyttä kun sen tekee tuoreista tarpeista, mutta sitä voi tehdä paljon kerralla ja pakastaa osan tulevaa varten. Ja mikä parasta tomaattikastikkeen pohja sopii pohjaksi monelle herkulliselle ruoalle, mm lasagneen se käy mainosti, laittaa kastikkeeseen nokareen tuorejuustoa ja valmistaa valkokastikkeen.

Tomaattikastikkeeseen käy pulleat jo hieman ehkä ylikypsät tomaatit. Minä mehevöitän tomaatteja ennen kastikkeen tekoa huoneenlämmössä muutaman päivän.

Rakastan tuoreiden yrttien makua ruoassa. Vakiovarusteisiin keittiössä kuuluukin aina yrtit. Kaapista ja hyllyltä löytyy vakiona persiljaa, tilliä ja rucolaa tai basilikaa.






Resepti:
  • 15 mehevää tomaattia
  • 1 tl suolaa
  • 2rkl sokeria
  • iso kourallinen persiljaa
  • maustamatonta jogurttia
  • ripaus mustapippuria
  • 1-2 rkl kasvisliemijauhetta
  • 1 oksa basilikaa
  • 1 rkl öljyä
  • ½ dl karpalorouhetta



  1. Viillä tomaatteihin rastit ja keitä niitä hetki kuumassa vedessä käännellen.
  2. Anna tomaattien jäähtyä kunnolla jonka jälkeen ne kuoritaan.
  3. Jos haluat voit poistaa myös siemenet tomaateista, itse jätän osan kastikkeeseen.
  4. Pilko tomaatit kattilaan. 
  5. Anna tomaattien porista hetki kattilassa ja lisää sokeri, hämmennä 10min.
  6. Lisää lopuksi kaikki muut ainekset paitsi jogurttia. 
  7. Hämmennä pienellä lämmöllä 20min kastiketta kokoon. 
  8. Lopuksi soseuta kastike ja tarjoile herkullisen pastan kera. Lisää päälle jogurttia ja ripaus suolaa. Voit myös raastaa päälle juustoa. 

VINKKI: Voit tuunata tätä kastiketta esimerkiksi jauhelihalla tai erilaisilla juustoilla. 







Sellaista tällä kertaa.

Palaamme jälleen pian, Hilirimpsistä ja hyvää viikonloppua!

Terkuin : Piiku :)

Ei kommentteja

Kiva kun tulit, kerro toki ajatuksesi tähän :)

Back to Top