Kanttarellilohi tuorejuustolla sekä maittava hernepyre

Nyt herkutellaan niin että tuntuu. Tarjolla on uunilohta ja hernepyreetä.

Mikäli pakkasesta vielä löytyy metsäsieniä niin nyt on hyvä hetki kaivaa ne esiin ja valmistaa herkullinen uunilohi, uunilohihan on hyvin helppo valmistaa. Samoin kanttarellit ovat helppoja kun huutelet vaan ja ovat valmiita ruoanlaittoon.

Tässä reseptissä käytetään jälleen sitruunaa, kaikki sitrushedelmät ovat kovassa käytössä tässä keittiössä, niiden hapokkuus nostaa erityisesti yrttien makuja. Kannattaa aina käyttää luomulaatuisia sitrushedelmiä silloin kun itse kuorikin käytetään ruonalaitossa. Pesee vain kuumalla vedellä hyvin ja ovat valmiina käyttöön.

Tein lohen kanssa hernepyrettä, käytin tähän eilisen päivän perunoita, mikä mainio tapa käyttää ylijääneet perunat pois. Minulla on tapana aina keittää ruoalle paljon perunoita, teen sitten vaikka paistettuja yrttiperunoita tai käytän johonkin muuhun loput.







Resepti: 

  • 500g lohta
  • nippu persiljaa
  • n 200g kanttarelleja
  • 50-100 g tuorejuustoa (cremebonjour yrttitarha)
  • 1 luomu sitruuna
  • ripaus mustapippuria tai sitruunapippuria
  • suolaa

  1. Poista lohesta nahka ja huuhtele kala kylmällä vedellä.
  2. Aseta kala uunivuokaan ja pirskottele päälle suolaa (1 pieni tl)
  3. Pilko persilja ja sienet sekä viipaloi sitruuna. 
  4. Sipaise kalan pintaan reipas kerros tuorejuustoa.
  5. Ripottele persilja ja sienet kalan päälle.
  6. Purista puolikkaan sitruunan mehu ja pirskota vielä suolaa ja pippuria. ( Itse laitoin vielä muutaman nokareen tuorejuustoa sinne tänne kalan pintaan)
  7. Paista uunin keskitasossa 175 asteessa n 30-40 min kunnes kala on kypsä, anna kalan vetäytyä n 10 min folion alla ennen tarjoilua.


VINKKI: Lusikoi paiston puolivälissä kalan pintaan kastiketta vuoasta jotta kala ei kuivu.


Hernepyre: 

  • 200g herneitä
  • 5 perunaa (käytin eilisen päivän perunoita)
  • 2 rkl tuorejuustoa (yrtti)

  1. Keitä herneet vähässä vedessä kyspiksi, ripauta mukaan suolaa. 
  2. Keitä myös perunat kypsiksi ellet käytä jo keitettyjä. 
  3. Kuori perunat ja lisää kaikki ainekset kattilaan, soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. 
  4. Tarjoile heti.

VINKKI: Pieni voi nokare tai kermaviili yrttien kera sopii kastikkeeksi.






Nyt täällä alkaa Playoff kierros taas ja kohta saapuu pelistudioon väki. Joten se on heipparallaa ja ensi kertaan.

Terkuin Piiku :)

Ei kommentteja

Kiva kun tulit, kerro toki ajatuksesi tähän :)

Back to Top