Terveellinen karhunvatukka vanukas valmistuu nopeasti

Tänään on ollut hulinapäivä ja kun tulin kotiin oli saatava todella nopeasti jotakin syötävää. Siitä lähti tämän reseptin kehittely. Kippasin omalle lautaselle annoksen ja samalla kuvailin teille vähän sievemmän version tästä, nyt saan sitten iltapalaksi lisää tätä herkkua. Tämä vanukas on todella nopea valmistaa. Karhunvatukat ostin pakasteena kun en muuta tähän hätään saanut mutta ajoivat asiansa.

Vanukkaassa käytin Acai-jauhetta, tätä jauhetta on helppo saada itselleen isoista hyvin varustetuista kaupoista, ruohonjuuresta ja ekolosta esimerkiksi.Tässä vanukkaassa on niin paljon jytyä ja makua muutamalla aineella ettei tarvitse lähteä rakentamaan mitään isompaa joskus vähemmän on enemmän myös ruoan kanssa.

Acai tunnettu myös nimellä sademetsän mustikka sisältää paljon kuitua, proteiinia ja vitamiineja. Acai on lähtöisin Brasiliasta sademetsistä. Acai sisältää myös hyvin arvokkaita omega rasvahappoja, kaliumia ja kalsiumia sekä A-vitamiinia sisältävä Acai ei ole turhaan kehuttu Amazonin todellinen super-aine.







Resepti: 


  • 1 dl karhunvatukoita
  • 2 tl Acai-jauhetta
  • 2dl rahkaa 
  • 2 rkl agavesiirappia (hunajakin käy)
  • ½ dl kookoshiutaleita

  1. Sekoita kaikki ainekset yhteen. 
  2. Lisää kokonaiset karhunvatukat sekaan ja anna hetken maustua.
  3. Lisää päälle koristeeksi vielä karhunvatukoita ja agavesiirappia ( tai hunajaa)

VINKKI: Mikäli et pidä kookoshiutaleista voit korvata sen vaikkapa kaurahiutaleilla ja antaa tekeytyä hetken. 


Minulle kävi hauska juttu tämän kookospähkinän kanssa. Vasaralla naputtelin sen auki ja yllätykseksi sieltä tulikin vaan kuoret ja sellainen kova "muna". Mietin ettei ole moista ennen tullut kyllä vastaan, ehdittiin jo siskon kanssa puhelimessa mietimään olisiko joku tehnyt sinne pesän. Naputtelin sitten lopulta tämän munan auki ja sieltähän paljastuikin kookos esille. Malto oli kadonnut, olisiko sitten haihtunut tai valunut jostakin pois. 








Loppu hyvin kaikki hyvin. Mysteeri ratkottu!
Nyt minä alan pakkailemaan reissuun, nähdään taasen.


Terkuin Piiku :) 

2 kommenttia

  1. Pitääpä kokeilla :) sitä kun kaipaa vähän uusia makuja rahkan kaveriksi! Tosi nätit kuvat muuten :)

    Life à la Sara

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) tämä oli hauska projekti. Sain vision tästä yhtenä yönä ja piti päästä toteuttamaan. Sopii mainiosti rahkan kera nämä herkut.

      Poista

Kiva kun tulit, kerro toki ajatuksesi tähän :)

Back to Top