Savulohisalaatti sekä vieraileva tähti blogissa

Terveisiä Lapista kaikille :)

Kun lähdin Keski-Suomesta tänne Lappiin hoidin jo omia kesäkukan alkuja omalla puutarhalla. Täällä kelit vaihtuivat pilkkikeleihin mitä parhaimpiin. Vielä on paksut jäät ja lumipeite metsissä vaikka kovasti kevät yrittää lappiinkin tulla.

Tallustelimme järven jäällä valokuvaamassa railoja ja ihastelemassa keväthankea. Nälkä yllätti ja päätimme savustaa lohta.

Kalan savustaminen itsessään on aivan ihana projekti. Se on mielekästä puuhaa ja kaiken lisäksi rakastan sitä tuoksua mikä lähtee leppälastuista ja siitä kun kala alkaa kypsentyä.

Savustimme niin reilun satsin kalaa että muutama kalaresepti on tulossa lähiaikoina :)
Nyt kuitenkin syötiin makoisaa ja ruokaisaa savulohisalaattia. Tämän salaatin voi syödä vaikkapa ruokana leivän kera tai jonkin ruoan alkupalana aivan hyvin.

Esittelen teille myös blogin vierailevan tähden, reseptikirjuri Jempun 7v joka kirjasi tällä kertaa reseptit ylös sitä mukaa kun minä ruokaa valmistin. Laitan teille kuitenkin myös ihan oikean reseptin tähän kaveriksi koska pientä tulkintaongelmaa voi havaittavissa olla, heh.











Jempun oma resepti tulee tässä sekä kuva itse kirjurista herkkujen äärellä. Reseptin kirjoitti ja kuvasi vieraileva tähti itse.

Jemppu lähettää kaikille terveisiä ja toivoo kuulemma iloisia hetkiä aikuisille ja lapsille hänen reseptinsä parissa.





Resepti: 

  • 1 tl voita
  • 1 iso sipuli 
  • 7 isoa perunaa (keitettyä)
  • 1 dl majoneesia
  • 1 tl hunajaa
  • 5 tl tilliä
  • 200g savukalaa

  1. Kuori ja palottele sipuli. Paista ruskeaksi voissa.
  2. Kuori ja palottele perunat ja paista hetki pannulla sipuleiden kanssa, lisää nokare voita jos perunat kuivuu. 
  3. Anna perunaseoksen jäähtyä hetki. 
  4. Lisää seokseen jäähdyttyään hunaja sekä majoneesi ja sekoita.
  5. Lisää lopuksi tilli sekä savukala ja sekoita vielä varovasti,
  6. Voit vielä ripauttaa salaatin päälle tilliä jos haluat.
  7. Herkuttele!

VINKKI: Tarjoilin salaatin kermaviilin ja tillin kera, oli oikein hyvä valinta tähän salaattiin.










Lopuksi kuvat meidän savukalavahdeista Tessu ja Luca jotka saivat herkutella myöskin vähän palkkioksi.

Aurinkoista on ollut ja herkuteltu on. Ensi kerralla jatkamme taasen.

Heissuli hei ja palaamme pian.

Terkuin Piiku :)

Seuraa blogia suoraan Instagramissa tai Facebookissa ja näe ja kuule ensimmäisten joukossa mitä blogissa tapahtuu.

26 kommenttia

  1. Ah, savustettu kala, parhautta! <3
    Kiitos Jempulle herkullisen näköisestä reseptistä ja terkkuja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos <3.Jempulle kerrotaan terveiset heti huomenna :) Varmasti ilostuu. Oli tärkeässä roolissa. Savukala on suurta herkkua!

      Poista
  2. Ihan ehdottomasti kokeilemisen arvoista

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla :) Toivomme makoisia herkutteluhetkiä.

      Poista
  3. Ihan ehdottomasti kokeilemisen arvoinen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt vaan kokeilemaan Olli :) Savukalasta on moneksi ja kaikki meni minkä tätä herkkua tein.

      Poista
  4. Kivasti huokuu kuvista Lapin tunnelma! :) Ei taida olla siellä tosiaan kevät vielä yhtä pitkällä, kuin Keski-Suomessa. Savulohi on älyttömän hyvää, alkoi tehdä sitä pitkästä aikaa mieli, kun näitä kuvia katselee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Milja :) Kyllä täällä vielä ajelevat kelkoilla täyttä häkää. Minäkin uppouduon lumihankeen kun olin kuvaamassa ja mietin että parempi ois vähempi herkutella kun ei hangellakaan pysy heheh. Tehtiin kunnon satsi savulohta että saa herkutella koko poppoo.

      Poista
  5. Olipa taas ihana ohje ja kuvat! Sekä vieraileva tähti aivan suloinen! Kiitos näistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia :) Vieraileva tähti on huippusuloinen <3 Tiedä vaikka tuleva ruokablogaaja olisi.

      Poista
  6. Savustettu kala on aivan ihanaa.! :) Kauniit kuvat ja ihanasti kirjoitettu. Ohje täytyypi muistaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti <3 Savukala on makoisaa! Otahan ihmeessä ohje talteen :))

      Poista
  7. Savukala on niin hyvää. Lähikaupan pihassa on joka viikko savukalaa ja loimulohta tuoreeltaan ja minä ;) Ihana pikku-apulainen resepteineen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Innokas on tuo apukokki ollut. Vielä muutamassa postauksessa mukana :) Tuo on niin mainiota että on tarjolla lähikaupassa kun kaikki eivät pääse itte sitä tekemään :))

      Poista
  8. Savukala on niiin hyvää ja tuo jempun ohje kruunasi koko jutun <3 :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Jempuli oli innoissaan myös. syöty on mahat pulleiksi täällä :)

      Poista
  9. Oi hitsi näyttää hyvälle! Oon suuri Lohen ystävä ja teen sitä ihan liian harvoin, lähinnä silloin kun mies ei ole kotona. Hän kun ei siitä pahemmin välitä, en viitsi turhan usein kyseistä ruokaa tehdä. Odotan innolla noita reseptejä!

    hanna
    www.hannamariav.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ^.^ Savulohi on kyllä poron jälkeen ihan parhaita herkkuja. Tai savusiika ja taimen sitten tulee lohi. Minäkään en Keski-Suomessa noin isoa pompsia tekisi normaalisti, täällä on näitä syöjiä enemmän niin mukava laittaa kunnolla :)

      Poista
  10. tuon on täytynyt maistua taivaalliselta - etenkin tuollaisissa puitteissa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä oli hyvää. Aina kun tulen kotiin mietin että voisin ihan hyvin jäädä tänne :)

      Poista
  11. Ihana reseptikirjuri ja mun lempparia, kotitekoista savukalaa. Mä niin odotan mökkikauden alkua ja ekaa savustuspöntöstä otettua kalaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mökillä savustuspönttö on kyllä aivan ehdoton. Minulle se on ehkä tärkeämpi kuin grilli. Ja nuotiolla on myös ihana valmistaa evästä. Saataisiin vaan nyt sitä aurinkoa ja lämpöä tänne pohjolaan :)

      Poista
  12. Suloinen apukokki <3 Itse savustetussa kalassa on kyllä aina ihan eri fiilis kuin kaupasta ostetussa. Ja se maistuukin paljon paremmalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Apukokki on kyllä minun paras kamu täällä Lapissa aina <3 Yhessä seikkailemme metässä ja touhailemme aina. Mie kanssa tykkään itte valmistaa savukalan. Siinä on semmosta mukavaa puuhaa.

      Poista
  13. Itse savustettu kala on kyllä super herkkuluksusta tämmöiselle, joka ei sitä itse niin vaan savustelekaan! Ihana vieraileva tähti sulla siellä ollut! Siitä se kokin ura sitten lähtee etenemään :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Siitä on kyllä onnekas että on Lapissa koti on tilaa touhuta ja tehdä kaikkea. Apulainen on kyllä hyvin kiinnostunut kokkaamisesta ja etenkin syömisestä :)

      Poista

Kiva kun tulit, kerro toki ajatuksesi tähän :)

Back to Top