Terveelliset energiapatukat

Moi taas.

Se on välipalan aika. Taas mennään niin että hippulat heiluu ja välillä pitää muistaa syödä. Olen ihastunut proteiinipatukoihin, sen vuoksi että ne maistuvat vähemmän sokerille ja helppo kopata kiireessä mukaan ja napostella vaikka matkalla. Halusin kuitenkin kehitellä oman välipala-herkun jotta tiedän vielä tarkemmin mitä syön ja voin säännöstellä sen makeutta ja makuja.

Olen aivan hullaantunut lakritsijuurijauheeseen. Olen käyttänyt jauhetta smoothieissa ja rahkoissa. Tänään siitä tulee välipalapatukoita joissa tuo hurmaava maku pääsee oikeuksiinsa tumman pehmeän suklaan ja appelsiinin kera.

Vaikka kesä onkin ohi, minun on aivan pakko tehdä teille tuosta lakritsijuurijauheesta vielä semmoinen herkullinen syysjäätelö. Mutta nyt herkutellaan näillä energiapatukoilla.






Resepti: 


  • 3 dl kaurahiutaleita
  • ½ dl mantelirouhetta
  • ½ dl seesaminsiemeniä (kuorettomia) 
  • ½ dl auringonkukansiemeniä
  • ½ dl proteiinijauhetta (käytin vaniljaa) 
  • 3 tl lakritsijuurijauhetta
  • 1 appelsiinin mehu
  • 2 tl hunajaa
  • 1 tl kookosmannaa (kookosöljy sulatettuna käy myös)
  • 40 g tummaa luomusuklaata
  • 13 rkl vettä
  • hyppysellinen hyvää suolaa

  1. Paloittele suklaa pieniksi kuutioiksi. 
  2. Sekoita kaikki kuivat ainekset keskenään suklaan joukkoon.
  3. Lisää hunaja veteen ja hämmennä kunnes hunaja on sulanut, voit lisätä hunajan myös kuumaan veteen sulamisen nopeuttamiseksi. 
  4. Lisää vesi sekä kookosmanna kuivien ainesten joukkoon ja sekoita tasaiseksi massaksi. Purista lopuksi appelsiinin mehu joukkoon. 
  5. Levitä leivinpaperi astian päälle (käytin itse pientä uunivuokaa) Ja levitä massa tasaisesti leivinpaperin päälle niin että siitä tulee n. 2.5cm kerros massaa. 
  6. Anna tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. 
  7. Asettele leivinpaperilla oleva levy leikkuulaudan päälle ja paloittele hyytynyt herkuseos sen kokoiseksi kuin haluat.
  8. Voit sulattaa vielä päälle vesihauteessa hieman suklaata ja ripotella koristeeksi vaikkapa siemeniä. 

VINKKI: Voit vaihtaa tumman suklaan tilalle vaikka kuivattuja hedelmiä tai valkosuklaata jos haluat herkutella eri makuja. 







Nämä ihanat herkkupatukat voi kääriä pieniin leivinpapereihin ja sitoa narulla kiinni, näin saat niistä samalla hyvin kauniita kääryleitä. Kannattaa erotella patukat toisistaan etteivät tahmaannu toisiinsa kiinni.


Blogiin on tulossa muutoksia lähiaikoina, tulette sitten huomaamaan minkälaisia :)


Ollaan kuulolla!


Terkuin Piiku :) 

14 kommenttia

  1. Ah näitä kuvia, niin upeita jälleen. Kivan kuuloinen resepti, harmi kun itsellä ei oikein riitä kärsivällisyys/mielenkiinto/jaksaminen tämmöisten tekemiseen - syytä ehkä olisi :D Täytyy pistää kuitenkin korvan taakse tämä, jos joskus vielä innostuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta kehusta :) Laita ihmeessä jemmaan, sitä ei koskaan tiedä milloinka se innostus puraisee.

      Poista
  2. Ihania kuvia! Reseptiä haluttaisi kokeilla. Ensi viikonloppuna olisi aikaa leipoa. Miksi ostaa kaupasta lisäaineilla kyllästettyjä patukoita, kun niitä voi itse aina vähän sävellellen leipoa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kaunis,kiva kuulla.Näissä herkuissa ei ole mitään ylimääräistä. Halusin sellaista välipalaa että sitä voi napostaa huoletta vaikka lapsetkin retkellä. Toivottavasti maistuu :)

      Poista
  3. Onpas kivan kuuloinen resepti! :) Olen halunnut testata tämän tyylisiä parukoita jo pitkään. Ehkäpä tästä innostuneena kokeilen, niin kunhan nämä ruokarajoitukset kohta koittavan synnytyksen myötä loppuu.

    http://lifewithhannamari.blogspot.fi/?m=1

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti :)Tsemppiä hurjan paljon loppuodotukseen ja itse synnytykseen <3 Toivotaan että pääset sitten herkuttelemaan.

      Poista
  4. Loistava idea! Lakritsijuurijauheesta en olekaan kuullut. Mistähän sitä saa hankittua?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon :) Tätä jauhetta saa esimerkiksi K-kaupoista Utekramilla on myynnissä tätä ja bongasin kauppareissulla. Ihastuin ikihyväksi.

      Poista
  5. Itse tein lakujäätelöä, johon käytin lakritsijauhetta. Siinä on kyllä aine jolla saa ihmeitä aikaan 😉

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on aivan upea jauhe. Ja koukuttava se jälkimaku. Olen sitä nyt käyttänyt kaikkeen "pienenä" lisämausteena. Jäätelö tuli minullakin siitä heti mieleen ja suunnittelin jo sellaista pehmeää lakritsijäätelöä :)

      Poista
  6. Kaunista ja herkkää llisen näköistä, kiitoooos!

    VastaaPoista
  7. Niin upeita kuvia Piiku ja mikä ettei myös patukat maistuisi, pitääpä pistää mieleen. Kaunista syksyä sinulle <3.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana Sari <3 oi että sinä olet ihana tsemppari, kiitos! Ja upeita on sinunkin luomukset ja kuvat! Mitä mainiointa syksyä myös sulle sinne patojen äärelle :)

      Poista

Kiva kun tulit, kerro toki ajatuksesi tähän :)

Back to Top