Nämä leivän sukulaiset ovat suussasulavia herkkupalleroisia joiden sisällä on mehevää juustoa.
Dipin kanssa nämä ovat hauskaa naposteltavaa vaikka lasten synttäreillä, kahvipöydässä ja miksei juhlissakin.
Popperssien resepti:
- 1dl vettä
- 1rkl oliiviöljyä
- 1tl oreganoa
- 1tl persilijaa
- 1 ½dl jauhoja
- ½tl suolaa
- n. 10g kuivahiivaa
- 50-100g haluamaasi juustoa (itse käytin emmentaalia)
- 2rkl chian-siemeniä
- 2rkl pellavansiemeniä
- Lämmintä vesi kädenlämpöiseksi.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää hiljalleen veteen.
- Anna takinan kohota vedottamassa lämpöisessä paikassa n. 30min.
- Kuutioi juusto.
- Ota takina ja jaa 8 osaan.
- Pyörittele palleroiksi, lisää keskelle juustokuutio ja pyöritä uudestaan kiinni.
- Sirottele siemeniä leikkuulaudan tai pöydän päälle puolet.
- Pyörittele taikinapallot simenissä ja lisää siemeniä tarvittaessa.
- Paista uunissa 175 astetta 25min. Tai kunnes ovat kauniin ruskeat pinnasta.
- Älä säikähdä jos juustoa tulee pallon sisältä irrota ulos tullut juusto ja napostele se :)
- Kun pallot ovat jäähtyneet lävistä varovasti coctailtikkuihin. Voit asetella ne vaikka maljakkoon tarjolle.
Sitten pyöräytettiin poppersseille kaveriksi herkullinen ja terveellinen dippi.
Dipin resepti:
- 1dl rahkaa
- ½tl hyvää suolaa
- ½ sitruunan mehu
- 3 oksaa tuoretta persilijaa
- 2rkl aurinkokuivattua tomaattia
- 1rkl soijakastiketta
- Kuutioi tomaatit, lisää kaikki aineet astiaan ja sekoita.
- Anna tekeytä hetki jääkaapissa jotta maut tasaantuvat.
Näiden kanssa sopii raikkaat drinkit. Nämäkin ovat hyvin terveellisiä ja makoisia juotavia milloin vaan.
Drinkki resepti:
- 5dl sitruunanmakuista mineraali vettä (Värskän vettä käytin tässä)
- ½dl jäisiä mansikoita
- ½dl jäisiä mustikoita
- 1tl hunajaa
- ½ sitruuna
- paljon jääpaloja
Seuraavan kerran herkut onkin ylläri. Mutta herkuttelut jatkuu. Ihanaa kevättä kaikille. Nyt nautitaan raikkaasta ilmasta, auringosta ja tulppaaneista joita kaupat ovat pullollaan.
Terkuin Piiku :)
Ei kommentteja
Kiva kun tulit, kerro toki ajatuksesi tähän :)