Ihanat juustoiset popperssit ja dippi sekä kevyttä kuplivaa

Jatkoa edelliselle postaukselle. Mehevät kasvisrullat saivat pöytään kaveriksi poppersseja sekä dipin ja kevyttä kuplivaa. Edellisen kasvisrulla jutun voit lukea Tästä






Nämä leivän sukulaiset ovat suussasulavia herkkupalleroisia joiden sisällä on mehevää juustoa.
Dipin kanssa nämä ovat hauskaa naposteltavaa vaikka lasten synttäreillä, kahvipöydässä ja miksei juhlissakin.

Popperssien resepti:

  • 1dl vettä
  • 1rkl oliiviöljyä
  • 1tl oreganoa
  • 1tl persilijaa
  • 1 ½dl jauhoja
  • ½tl suolaa
  • n. 10g kuivahiivaa
  • 50-100g haluamaasi juustoa (itse käytin emmentaalia)
  • 2rkl chian-siemeniä
  • 2rkl pellavansiemeniä
  1. Lämmintä vesi kädenlämpöiseksi.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää hiljalleen veteen.
  3. Anna takinan kohota vedottamassa lämpöisessä paikassa n. 30min.
  4. Kuutioi juusto.
  5. Ota takina ja jaa 8 osaan.
  6. Pyörittele palleroiksi, lisää keskelle juustokuutio ja pyöritä uudestaan kiinni.
  7. Sirottele siemeniä leikkuulaudan tai pöydän päälle puolet. 
  8. Pyörittele taikinapallot simenissä ja lisää siemeniä tarvittaessa. 
  9. Paista uunissa 175 astetta 25min. Tai kunnes ovat kauniin ruskeat pinnasta. 
  10. Älä säikähdä jos juustoa tulee pallon sisältä irrota ulos tullut juusto ja napostele se :)
  11. Kun pallot ovat jäähtyneet lävistä varovasti coctailtikkuihin. Voit asetella ne vaikka maljakkoon tarjolle.




Sitten pyöräytettiin poppersseille kaveriksi herkullinen ja terveellinen dippi.

Dipin resepti:

  • 1dl rahkaa
  • ½tl hyvää suolaa
  • ½ sitruunan mehu
  • 3 oksaa tuoretta persilijaa
  • 2rkl aurinkokuivattua tomaattia 
  • 1rkl soijakastiketta
  1. Kuutioi tomaatit, lisää kaikki aineet astiaan ja sekoita. 
  2. Anna tekeytä hetki jääkaapissa jotta maut tasaantuvat.

Näiden kanssa sopii raikkaat drinkit. Nämäkin ovat hyvin terveellisiä ja makoisia juotavia milloin vaan.



Drinkki resepti:
  • 5dl sitruunanmakuista mineraali vettä (Värskän vettä käytin tässä)
  • ½dl jäisiä mansikoita
  • ½dl jäisiä mustikoita
  • 1tl hunajaa
  • ½ sitruuna
  • paljon jääpaloja
  1. Mikäli haluat koristella lasin reunat vaikkapa kookoshiutaleilla niin kostuta lasin reunat veteen ja kieritä kookoshiutaleissa.
  2. Pistä lasin pohjalle hunaja.
  3. Lisää jääpaloja muutama sekä pinoa marjat ja hedelmät lasiin.
  4. Laita vielä päälle muutama jääpala. 
  5. Lisää neste ja tarjoile.


Seuraavan kerran herkut onkin ylläri. Mutta herkuttelut jatkuu. Ihanaa kevättä kaikille. Nyt nautitaan raikkaasta ilmasta, auringosta ja tulppaaneista joita kaupat ovat pullollaan.

Terkuin Piiku :)


Ei kommentteja

Kiva kun tulit, kerro toki ajatuksesi tähän :)

Back to Top