Resepti: 2:lle kakulle
Pohja
- 90g hapankorppuja
- 90g paahtoleipää
- ½dl maitoa
- 1tl voita
- ½tl suolaa
- 2rkl vettä
- 1tl kuivattua basilikaa
- Murenna leivät kulhoon.
- Sulata voi.
- Lisää kaikki loput aineet kulhoon anna maidon hetki imeytyä leipiin, tämän jälkeen soseuta seos ( itse käytin sauvasekoitinta).
Täyte
- 150g graavilohta
- 75 g tomaatti & balsilika tuorejuustoa (löysin Arlalta herkullisen)
- 3 oksaa tilliä
- Valitse kaksi lasia tai kuppia. Tai niin monta kuin olet kakkuja tekemässä.
- Leikkaa leivinpaperista pohjalle ympyränmuotoiset palaset. Ei tarvitse olla aivan samankokoinen.
- Mittaa lasin ulkopuolelta noin suurinpiirtein ympärysmitta leivinpaperilla ja leikkaa suikale sen mukaan.
- Asettele suikale lasin sisäreunaan.
- Ota pohjamassaa ja muotoile käsissä siitä pieni levy. Asettele ja taputtele varovasti pohjaan.
- Lisää lusikalla kerros täytemassaa ja tasota pinta.
- Taputtele taas uusi pieni kerros pohjamassaa päälle.
- Itse tein kolme kerrosta pohjamassaa ja kaksi kerrosta täytettä.
- Anna hyytyä n 30min jääkaapissa.
- Loput aineet voit herkutella odotellessa vaikka lasista tai suoraan kiposta :)
Purista vielä lopuksi greipistä mehua kakkujen päälle antamaan pientä säväystä.
Herkuttelemisiin taas.
Terkuin Piiku :)
Meillä ois kylmäsavua, voisi koittaa siitä! Näyttää niin herkulliselta!
VastaaPoistaSe käy varmasti myös oikein hyvin :) Näihin voi loihtia vaikka salaatin tai kasviksia ympärille niin näyttää värikkäältä ja mukava niitä siitä lautaselta samalla napostella.
VastaaPoistaAivan ihana ohje...ja mukava kun tulee ystävä kylään.....Tätä on ehdottomasti kokeiltava.
VastaaPoistaKiitos :) Nämä kakkuset onkin saaneet herkkusuilta kehuja. Kala on niin hyvää muutenkin.
VastaaPoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaSiehän velho oot ja mie meen ihan sekasin tällasten kakkusten pyörittelystä :)
VastaaPoista