Voileipäkakku nopeasti ja helposti pieneen tarjoiluun

Minulla on ehdottomasti jokin leipäkausi menossa. Olen muutenkin aina ollut leivän suurkuluttaja. Olin pitkään syömättä leipää ja taas päästin rohmun irti. 
Minä en ole paljon kakkuja leiponut koskaan, itseasiassa tämä on elämäni toinen voileipäkakku jonka valmistin. Täytekakkuja olen leiponut vain kerran elämässäni. Kyse ei ole siitä ettenkö osaisi vaan siitä että joudun aina yksin syömään leivokset. Ratkaisin pulman. Nimittäin tässä tulee mini-voileipäkakku josta riittää hyvin jopa kolmelle tai sitten ihan vain itselleen muutamaksi päiväksi. 






Voileipäkakun resepti: 
  • 5 viipaletta haluamaasi leipää
  • 1 keltasipuli
  • 1 pieni purkki raejuustoa
  • 10cm kurkkua
  • 1 tomaatti
  • 100 g koskenlaskija levittyvää
  • 1 sitruuna
  • 1 oksa persilijaa
  • 100g kermaviiliä
  • 50g savupororouhetta (tonnikala, metukkarouhe, lohi yms käyvät myös vaihtoehtoisina)
  • ½ dl maitoa 
  • suolaa

  1. Leikkaa leivät ympyränmuotoisiksi, itse painoin sheikkerillä leivistä kuviot. 
  2. Pilko kaikki ainekset pieniksi kuutioiksi. 
  3. Valmista ensimmäinen tahna; tomaatti, raejuusto, sipuli ja vähän suolaa. Voit hieman haarukalla murskata raejuustoa pienemmäksi. 
  4. Valmista toinen tahna; kurkku, kermaviili, savuporo, persilija ja hieman suolaa.
  5. Voitele jokaisen leipäpalan toinen puoli koskenlaskijalla ja toinen puoli kostuta maidolla. 
  6. Aloita leivän kokoaminen niin että ensimmäinen pala on maidolla kostutettu pohjasta. Voit oman mielesi mukaan vuorotellen tahnoilla täyttää leipää ja pinota kerroksittain. 
  7. Laita kakku kevyesti kelmun alle ja anna maustua jääkaapissa, itse pidin yön yli. 
  8. Tee lopuksi tahna jolla päällystät kakun. 
  9. Koristele kakku vain mielikuvitus on rajana. Itse laitoin sitruunoita joita puristin sitten hieman kakun päälle. Antoi kivan säväyksen. 

Tahna kakun päälle: 
  • ½dl kermaviiliä
  • 5rkl koskenlaskijaa
  • 5rkl raejuustoa
  • 1tl viherjauhetta (mikäli haluat väriä tahnaan puhdistamon viherjauhe sopii siihen mainiosti.) 









Makuvedet ovat edelleen osana jokapäiväistä elämää. Olen huomannut kun laitan pieneen purkkiin vettä vihannesten tai marjojen sekaan minulla tulee juotua vettä paljon enemmän päivän aikana. Nämä suloiset pienet mehupullot ovat helppo ottaa mukaan minne vaan. Mahtuu myös käsilaukkuunkin.
Nämä vedet ovat hyvin yksinkertaisia. Leikkasin kurkusta juustohöylällä siivuja ja annoin maustua jääkaapissa. Kesäisin lisään ihan pienen hippusen ruususuolaa vesiin, näin tulee natrium annos täytettyä, etenkin kuumalla ilmalla. Ja se muuten on totta että kun vesi näyttää houkuttelevalta janon tunne kasvaa. Testasin näitä työpaikalla. Ja hienosti meni kaupan.



Minä haastan itseni ja meinaan leipoa upean kakun pääsiäiseksi. Tulen sitten teille sen tänne esittelemään reseptin kera. En malta odottaa pitkiä vapaita, sitten padat porisee. Minulla on aivan valtavasti ihania ideoita ja reseptejä kertynyt.

Ihanaa tätä iltaa ja nähdään pian taas.
Terkuin Piiku :)

Ei kommentteja

Kiva kun tulit, kerro toki ajatuksesi tähän :)

Back to Top