Poroburgeria pieneen ja suureen nälkään

Lihareseptejä on toivottu ja tästä sitten lähtee ensimmäinen poroburgerilla tulemaan.
Poronlihaa olen aina luontoisetuna nauttinut kotona. Lapsesta saakka se on ollut meidän perheen ruokapöydässä yhtenä pääraaka-aineena. En edes muista onko meille koskaan ostettu
esimerkiksi jauhelihaa kaupasta. Tämä on todella arvokas etu omassa ruokavaliossani.

Minun teki mieli jotain herkullista ja olin jo pitkään suunnitellut tekeväni oman versioni hampurilaisesta. Tässäpä minun versioni olkaatte hyvät.




Burgersämpylöiden resepti: 

  • 2dl vettä
  • 1 dl maitoa
  • 25g hiivaa
  • 6dl jauhoja
  • 1dl kaurahiutaleita
  • 1tl suolaa
  • 1rkl hunajaa

  1. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi. 
  2. Liota hiiva, hunaja sekä suola nesteeseen. 
  3. Lisää vehänjauhot osissa sekä lisää öljy.
  4. Vaivaa taikinaa kunnes irtoaa reunoista.
  5. Jaa taikina viiteen osaan, pyörittele jauhoissa pellille. Anna turvota 20min liinan alla.
  6. Lisää pellavansiemenet pintaan.
  7. Paista uunissa 175 asteessa 25min.
  8. Anna sämpylöiden vetäytyä 10min liinan alla uunista tulon jälkeen.

Poropihvi resepti:

  • 600g poronjauhelihaa (onnistuu myös naudanlihasta)
  • 1 kanamuna
  • 1tl kuivattua persilijaa
  • 2tl suolaa
  • 1 murskattu valkosipuli
  • 2 oksaa tilliä silputtuna
  • ripaus mustapippuria
  • 2 keltasipulia
  • 10 viipaletta juustoa (cheddar, emmental, mikä on mieleinen)

  1. Ota liha huoneenlämpöön puolta tuntia ennen valmistamista. 
  2. Sekoita lihaan kanamuna ja kaikki muut paitsi sipuli ja juusto. 
  3. Jaa taikina 5 osaan.
  4. Muotoile leivinpaperin päälle 3cm paksuisiksi pihveiksi. 
  5. Paista uunissa 200 asteessa 10min. Lisää juustosiivut ja paista vielä 5min.
  6. Kuullota pannulla keltasipulit voissa ja jätä odottamaan.

Kokoa burgeri:

  1. Leikkaa sämpylät kahtia. 
  2. Sivele sämpylän pohjalle haluamaasi kastiketta (itse käytin Mexican hot saucea)
  3. Lisää pihvi.
  4. Lisää pannulta sipulia pihvien päälle.
  5. Lisää haluamasi kasvikset. (Itse käytin tomaattiviipaleita sekä salaattia) 
  6. Ripottele aurajuustoa
  7. Lopuksi vielä haluamasi kastikkeet ( Minulla oli ketsuppia ja Mexican hot sauce)







DIY- ihanat burgeritikut.

Tuunaa hauskat koriste ja pidiketikut hetkessä tällä ohjeella: 

Tarvitset:
  • sakset
  • mustan tussin
  • paperiliimaa
  • valkoista paperia tai kartonkia
  • puisia coctail-tikkuja

  1. Taita paperi kahtia.
  2. Piirrä haluamasti kuvat ja tekstit paperiin. 
  3. Liimaa paperi yhteen toisen puoliskon kanssa.
  4. Anna hetken kuivua ja leikkaa kuviot irti.
  5. Liimaa coctail-tikut kiinni kuvan toiselle puolelle ( voit käyttää apuna pientä paperin palaa jonka liimaat tikun päälle.)
  6. Jätä kuivumaan väärinpäin.



Ensi kerralla onkin sitten tiedossa pizzaa porosta. 

Terkuin Piiku :) 











Ei kommentteja

Kiva kun tulit, kerro toki ajatuksesi tähän :)

Back to Top