Joskus vieraat yllättävät iloisesti. Itselläni on aina jemmassa kaikenlaista pientä mutusteltavaa josta valmistaa vieraille jotakin syötävää. Tämä idea tuli puhtaasti yllätysvieraista. Voit soveltaa tähän reseptiin oman maun mukaan kaikkea hyvää mitä mielikuvitus vain tuo tullessaan.
Tätä patonkitornia oli hauska napostella. Jokainen vuorollaan otti palasen tornista kunnes se oli loppu. Jokainen muru meni kaupan yhdellä kertaa.
Resepti:
- iso patonki
- 100g juustoa
- ½ porkkana
- 100g artisokan sydämiä suolaliemessä
- 6 tuoretta herkkusientä
- 70g tomaattipyrettä
- 1dl kreikkalaista jugurttia
- 1tl kuivattua persilijaa
- 1 tomaatti
- ½ sipuli
- 50g oliiveja
- Viipaloi patonki.
- Sekoita purkillinen tomaattipyrettä ½ dl vettä ja sivele jokaisen palan pohjalle.
- Viipaloi juusto.
- Yhdistä kreikkalainen jugurtti sekä persilija ja lisää ripaus suolaa.
- Vuole porkkanasta siivuja juustohöylällä sekä siivuta sienet ja oliivit ja paloittele tomaatit.
- Asettele ensimmäinen kerros patonkeja ympyrän muotoon leivinpaperille.
- Pistä pohjalle lusikallinen jugurttiseosta sekä artisokan viipale, muutama porkkanaviipale ja yksi oliivirengas. Laita lopuksi juustosiivu.
- Pistä toinen kerros patonkeja päälle. Lisää taas jugurttia sekä herkkusientä, oliiveja, ja tomaattia. Laita jälleen juustosiivu jokaisen palan päälle.
- Viimeiseen kerrokseen voit laittaa jäljellä olevia aineksia. Päällystä juustolla palaset.
- Paista uunissa 175 n 20-25min.
- Lisää balsamico kastiketta päälle. Voit myös ripotella kuivattua persilijaa tai basilikaa koristeeksi.
- Tarjoile.
VINKKI:
Mikäli patonkitorni huojuu pistä patonkien väliin vaikka pieni palanen artisokkaa. Pysyy paremmin kasassa. Mikäli torni kaatuu uunissa ei hätää voit nostella palat uudestaan kun otat uunista ulos.
Nyt vain vieraita odottelemaan ja rakentamaan omaa patonkitornia. Täällä aletaan blogin puolesta hyvin jänniin puuhiin. Lisää tulossa myöhemmin. Pysykää kuulolla.
Terkuin Piiku :)
Ei kommentteja
Kiva kun tulit, kerro toki ajatuksesi tähän :)