Sateenkaarikakku

Haastoinkin itseni pikemmin kuin luulinkaan tähän täytekakun tekemiseen. Halusin yllättää työkaverit iloisesti kun jatkan matkaani toiseen yksikköön.



En ole koskaan pitänyt tavallisista täytekakuista joissa on runsaasti kermaa ja hilloa välissä. Halusin yrittää erilaista kakun valmistamista vaikka ihan tavallisen täytekakun kriteerit tämä täyttääkin. 

Mietin mielessäni että haluan värit kakkuun sateenkaaresta ja metsästä. Ensimmäisenä oli pohjan värjäys edessä. Yöllä miettiessä tätä kakkua mieleen tuli viherjauhe. Sillä olen monet smoothiet maustanut ja värjännyt. Päätin testata tätä ja erinomainen valinta olikin. Maku oli todella hyvä pohjassa.

Olen joskus jostakin lukenut että kakun riittävyys lasketaan kananmunan mukaan että yksi kananmuna olisi aina kolmea ihmistä kohti. Eli jos tässä kakussa on 6 kananmunaa se riittäisi 21 ihmiselle. Tämä pitää testata huomenna. 

Kakkupohjan resepti: 

  • 6 kananmunaa
  • 3dl jauhoja
  • 1½dl sokeria
  • 2tl leivinjauhetta
  • 2tl aitoa vanilijajauhetta
  • 3tl viherjauhetta

  1. Vaahdota sokeri ja munat vaahdoksi.
  2. Sekoita keskenään kuviat aineet, siivilöi vaahdon joukkoon ja sekoita varovasti. 
  3. Voitele uunivuoka voilla tai öljyllä.
  4. Taputtele korppujauhoilla tai tavallisella jauholla vuoan pinta tasaisesti. 
  5. Paista keskitasolla 175' noin 30min.

Anna kakkupohjan jäähtyä kunnolla ennenkuin leikkaat sen. Leikkasin tämän kakkupohjan kahteen osaan.


Kakun täyte: 
  • 1 ½dl mustikoita
  • 1dl kreemiä
  • 1dl maitoa
  • 2rkl karpalorouhetta
  • ½ dl agavesiirappia (hunaja käy myös) 

  1. Soseuta mustikat (itse laitoin blenderiin). 
  2. Lisää agavessiirappi tai hunaja ja sekoita hyvin. 
  3. Kostuta kakku maidolla.
  4. Lisää pohjalle mustikkasurvos ja sen jälkeen kreemi.
  5. Lopuksi sirottele karpalorouhe päälle. 
Kakun päällys:
  • 250g keltaista marsipaania
  • 1dl kreemiä
  • ½dl mustikkaa
  • 3rkl agavesiirapia tai hunajaa
  • ½dl kookoshiutaleita
  • Mikäli haluat niin makeisia

  1. Kauli marsipaani suunnilleen kakun päällisen kokoiseksi, ei haittaa vaikka se ei olisi symmetrinen. 
  2. Asettele marsipaani kakun päälle.
  3. Soseuta mustikkasurvos ja sekoita se kreemin sekä agavesiirapin ( tai hunajan) kanssa. 
  4. Asettele seos lusikalla kakun reunoille sekä marsipaanin päälle. 
  5. Lopuksi ripottele karpalorouhetta sekä kookoshiutaleita kakun päälle.
  6. Voit vielä tipautella mustikkasurvosta sinne tänne ja asetella makeisia. 



Tässä on pientä haastetta aamuksi kun kakku pitäisi käsin kuljettaa muutaman kilometrin pitkuinen matka. Saa nähdä miten käy.

Leipomisen iloa kaikille ja palataan taas pian uusien herkkujen kera.

Terkuin Piiku :) 

Ei kommentteja

Kiva kun tulit, kerro toki ajatuksesi tähän :)

Back to Top