Kookosöljy ja lempeä maku

Kylläpäs iski kunnon pöpö minuun lomalla. Meni viikko nukkuessa kuumeen kourissa.
Tutustuin tässä hiljattain kookosöljyyn. Yllätyin iloisesti miten upean lisämaun se antaa juomiin  ja ruokiin. Tänään juodaan kookosöljyä smoothien muodossa.Itse keksin heti lukuisia asioita mihin kookosöljyä käytin. Ensimmäisenä testasin sitä smoothiessa, jäin täysin sen lumoihin. Olen nyt juonut melkein joka päivä smoothien, ainakin yhden missä on kookosrasvaa mukana. Se pehmentää esimerkiksi puolukan kirpeyttä ja mustikan kanssa antaa samettisen pehmeän lisämaun.


Tein itselleni myön kasvonaamion ja hiusnaamion tästä öljystä. Mikäs sen parempi ja ihanampi elimistölle myös ulkoisestikkin kuin tuote jota voit myös syödä. Nimittäin kaikki kosmetiikka ja ulkoinen myrkky menee maksalle ja munaisille jossakin vaiheessa työstettäväksi.

Kookosöljyä saadaan Koprasta, pähkinän omaa hedelmälihaa mistä eritellään rasva.

Kookosöljy on sydämelle hyvin ystävällinen rasva. Vaikkakin se on 90% tyydyttynyttä rasvaa on se silti luonnollista ja laadukasta öljyä.

Yksi tärkeä kookosöljyn sisältämistä ainesosista on Lauriinihappo, jota koookosöljy sisältää yli 50%. Ainoa huomattava lauriinihapon lähde luonnossa on äidinmaito. Näillä keskipitkä-ketjuisilla rasvoilla on suuri merkitys ravistemuksessa.

Kookosöljyn on todettu nostavan hyvää kolesterolia ja tämä suojaa sydän- ja verisuonitaudeilta.

Kookosöljyn terveysvaikutukset ovat hyvin kiisteltyjä. Sen puolestapuhujia näyttäisi olevan yhtä paljon kuin sitä vastaankin.
Olen kuitenkin lukenut paljon kookosöljystä enkä ole vielä yhtäkään kirjoitusta saanut eteeni jossa olisi mainittu luotettavia  tuloksia siitä että monipuolisen ruokavalion lisäksi syötynä tämä kyseinen öljy olisi jollekkin tuottanut selkeästi terveyteen liittyviä haittoja.

Itse meinaan pitää jatkossakin kookosöljyn omassa ravintoympyrässäni mutta maltillisesti. Ei se burgeri ja pizzakaan ketään silloin tällöin tapa niin minäkään en kuolisi muutamaan lusikkaan ihanaa kookosöljyä :D
Luotan omaan vaistooni miltä minusta tuntuu. Olen täysin vakuuttunut siitä että oma kehoni pitää kookosöljyä hyvänä osana monipuolista ruokavaliota.

Itse sain tämän kyseisen öljyn Ruohonjuuresta, Cocovin luomu kookosöljy on taatusti laadukkaista raaka-aineista kuluttajille tehty.
Kuva Ruohonjuuri

Sittenpäs vielä haluan jakaa teidän kanssa uuden super ihanan smoothie-ohjeen jota olen nyt juonut aika useanakin päivänä


1 litra Maustettua soijamaitoa
½ Avocado
1 dl Mustikkaa

1 tl Kookosöljyä

1 Sitruunan mehu

½ Jäinen banaani

Soijamaidon maustoin edellisenpä päivänä näin:
½ tl Kurkumaa
Reipas ripaus Cayennea ( Kannattaa testata)
Hunajaa 4rkl

Tärkeää tässä smoothiessa on myös tumma suklaa joka on raastettu päälle tai reunoille koska se pikkuhiljaa sieltä sulautuu mukaan makuihin.Pian lähestytään kohti jouluisia tunnelmia. Ja jouluherkkuja joista tulen kertomaan lisää. 

Nähdään taas Terkuin Piiku :) 

Ei kommentteja

Kiva kun tulit, kerro toki ajatuksesi tähän :)

Back to Top