Jätti menestys ruokapöydässä gluteeniton lasagne resepti toimii myös normaaliin herkkuun

Nyt herkutellaan.

Postaus tehty yhteistyössä Ruohonjuuren kanssa.

Ruohonjuuri lähetti minulle gluteenittomia tuotteita. Mukana tupsahti myös vihreä linssi pennepastaa. Tämä tuote toimii mahtavasti lasagnessa. Makua ei juurikaan erota normaalista pastasta, ainakaan minun sokkotestissäni kukaan syöjistä ei asiaa huomannut ennenkuin mainitsin asiasta. Tätä herkkua voit tilata Täältä Nämä ihanat papupastat on valittu Ruohonjuuren parhaiksi ruokatuotteiksi 2015 eikä kyllä turhaan.



Tämä lasagne oli hurjan helppo valmistaa.

Lasagne resepti: 

Lihaseos:
  • 400g naudan jauhelihaa
  • suolaa oman maun mukaan
  • oreganoa
  • 400g pilkottuja tomaatteja omassa kastikkeessaan (nappasin luomu tölkin)
  1. Ruskista jauheliha lisää loput aineet ja hämmennä sekaisin.
Juustokastikkeen resepti: 
  • n.3dl maitoa
  • ½dl maissitärkkelystä
  • 5rkl voita
  • 200g juustoraastetta
  • hyvää suolaa
  1. Sulata voi kattilassa.
  2. Sekoita maissitärkkelys maitoon hyvin. 
  3. Lisää sulaneeseen voihin maitoseos sekä suola.
  4. Hämmennä tasaiseksi. Mikäli maissitärkkelys paakkuuntuu ota isommat palaset pois ja heitä roskiin.
  5. Kun seos alkaa olla tasainen lisää juustoraaste.
  6. Hämmennä lopuksi kastike niin kauan että juusto sulaa tasaiseksi. 
  7. Mikäli kastike on hyvin  paksua lisää loraus vielä maitoa. 
VINKKI:

Mikäli haluat reseptistä vegaanisen vaihda jauheliha soijarouheeseen ja maito kookosmannaan. 
Juustoja saa vegaanisena myös joilla voi korvata juuston osuuden. Tai lisäämällä vaikkapa kaviksia tilalle. 




Voit valmistaa näillä ohjeilla myös tavallisen lasagnen käyttämällä maissitärkkelyksen tilalla jauhoja ja pastalevyjä.

Nämä vihreä linssi -pennepastat ovat vatsaystävällisiä, hiilihydraatit ovat hitaita ja pitävät näin pitkään nälkää, kuidut ja proteiinit imeytyvät tasaisesti elimistöön.

Nyt vaan kokkailemaan lasagnea terveellisemmin.

Terkuin Piiku 

3 kommenttia

  1. saan syövän tästä kun ihmiset ei osaa kirjottaa GLUTEENITONTA oikein. ja vielä ruokablogin pitäjä.. huhhuh.

    VastaaPoista
  2. Noh noh. Ei kannata sentään syöpään sairastua :)

    VastaaPoista
  3. Kyllä siitä kaikki ymmärtää mitä siinä tarkoitettiin, kirjotusvirhe ei reseptiä pahenna! Jotkut ei osaa kirjottaa ollenkaan. Hyvä ohje :)

    VastaaPoista

Kiva kun tulit, kerro toki ajatuksesi tähän :)

Back to Top