Siikaa herkkutahnalla sekä punajuuririisi reseptikilpailu

Tämä resepti sai ilon ja kunnian osallistua reseptikilpailuun jonka järjestää Foodin ja Alku

Voittajat pääsevät kokkailemaan yhdessä Ravintola Savoyhin keittiöpäällikkö, huippukokki Kari Aihisen kanssa.

Minä tarjoilen tässä kilpailussa tunturipurojen solinasta, tunturilammelta pyydystettyä siikaa herkkutahnalla sekä punajuuri-kookosöljy riisikupin lisukkeineen.

Tämä kilpailu sopiikin mainiosti blogini ruokafilosofiaan, kun puhutaan puhtaista raaka-aineista ja terveellisyydestä blogin reseptit sopivat kuin nenä päähän tähän kilpailuun.

Valmistan hyvin pitkälle kaiken aina itse. En suosi koskaan valmiita kastikkeita enkä muitakaan eineskunnan tuotteita. Mikä parasta tiedät itse mitä syöt ja mistä ruoka on peräisin.




Resepti riisille:

  • 2 dl riisiä
  • 1 dl punajuurta
  • 1tl ruususuolaa
  • ½tl kookosöljyä


  1. Pilko punajuuri suikaleiksi.
  2. Keitä riisit ja lisää punajuuri sekä loput aineet. 
  3. Lisää annokseen tuoretta persilijaa lopuksi.
* Kookosöljy antaa tuoreen persilijan kanssa uskomattoman pehmeän ja ihanan maun riisille.



Tahna kalalle:

  • kourallinen tuoretta persilijaa
  • 2rkl aurinkokuivattua tomaattia
  • 1 rkl MCT-öljyä 
  • 5rkl vichy vettä
  • 1tl ruususuolaa
  • ½ verigreipin mehu
  • 3rkl auringonkukansiemeniä


  1. Soseuta tahna. ( Itse käytin sauvasekoitinta)
  2. Lisää kalan päälle kun olet ensin paistanut kalan kypäsksi.
* Verigreipin mehu antaa kalalle parhaimman ja raikkaimman makuelämyksen kun se puristetaan suoraan kalan päälle tai tahnaan. 


Kalan resepti:
  • Paista siika öljyssä pannulla.
  • Ripauta kalan pintaan kummallekkin puolelle suolaa.
  • Viipaloi kevätsipulia joukkoon kun paistat.
  • Maistele suola oman maun mukaan.


  1. Kuumenna pannu sopivan lämpöiseksi. Liian kuumalla pannulla kala voi palaa ja kylmässä pannussa kalan pinta ei saa kaunista väriä.
  2. Paista kalaa kummaltakin puolelta muutaman minuutin ajan.
  3. Lisää mausteet aina paiston loppuvaiheessa. 





Voit tarjota aterian raikkaan kurkkuveden kanssa tai mustikkaveden kera. Oma suosikkini oli tämän aterian yhteydessä tuoreesta persilijasta sekä omenista koostettu makuvesi.

Myös ihanan pirteä chilibooli antaa aterialle potkua. Chiliboolin ohjeen löydät Täältä.


Nyt minä alan jälkiruoaksi leipomaan ihania pääsiäisherkkuja.

Mahtavaa tätä viikkoa jokaiselle.

Terkuin Piiku :)

2 kommenttia

  1. Oi kuinka ihania kuvia ja herkullisia reseptejä. Kiitos! :)

    VastaaPoista

Kiva kun tulit, kerro toki ajatuksesi tähän :)

Back to Top