Banaanipiirakka vanilijalla ja suklaakastikkeella vie kielen mennessään

Minulla oli iso pino banaaneja menossa huonoksi. Päätin että nyt tehdään jotain hyvää niistä ettei tarvitse heittää pois. Osa banaaneista olikin jo ihan mustia mutta sitäkin parempia tähän tarkoitukseen. Sitä mustempi mitä banaani sen makoisampi sisus. 

Tämä piirakka on helppo valmistaa. Sitä voi syödä sellaisenaan tai suklaakastikkeen kera. Tähän olisi sopinut myös erinomaisesti jäätelö mutta olimme sen verran kaukana kaupoista että suklaa riitti.


Piirakka pohjan resepti: 

  • 1 kanamuna
  • ½dl sokeria
  • 1dl kauraleseitä
  • 2 ½dl vehnäjauhoja
  • n. 100g voita
  • 1tl leivinjauhetta

  1. Vaahdota kanamuna ja sokeri. 
  2. Yhdistä jauhot, kauraleseet ja leivinjauhe.
  3. Sulata voi. 
  4. Sekoita vaahtoon loput aineet. 
  5. Voitele uunivuoka voilla tai esim itse voitelin kookosöljyllä, antaa ihanan maun taikinalle. 
  6. Paista uunin keskiosassa esipaisto n 10min 200 asteessa.
  7. Valmista sillä välin täyte.


Piirakan täyte resepti: 

  • 3 banaania + piirakan päälle 2 banaania
  • 200g rahkaa
  • 2dl vanilijakastiketta
  • 2 tl vanilija uutetta

  1. Murskaa banaanit kulhoon esim haarukalla.
  2. Sekoita loput aineista yhteen.
  3. Levitä esipaistetun piirakkapohjan päälle. 
  4. Pilko vielä banaaniviipaleita lopuksi piirakan päälle. 
  5. Paista uunissa keskitasolla n 20 min 200 asteessa. 
  6. Anna piirakan hetki jäähtyä ja tekeytyä. 
  7. Tarjoile suklaakastikkeen kanssa ja lisäksi käy vielä erittäin hyvin myös jäätelö ja kookoshiutaleet.












Tämä piirakka ei nähnyt koskaan seuraavaa päivää vaikka sen piti. Herkkusuut popsivat sen menemään. Joten hyvä syy leipoa uusi.

Eräs piirakan herkuttelija ainakin nautti herkuista täysin siemauksin.



Nyt kevät taas kutsuu ulos valokuvailemaan ja nauttimaan elämästä. Nähdään taas pian.

Terkui Piiku :)

Ei kommentteja

Kiva kun tulit, kerro toki ajatuksesi tähän :)

Back to Top