Pesto-avocado-leipää hauskalla tarjoilulla

Mitä jääkaapista löytyy tänään päivä!

On tullut taas hamstrattua lomalla herkkuja jääkaapin täydeltä. Tänään koitti sitten tyhjennyksen aika. Leivoin ihanan sydänleivän johon tuli pestoa, aurinkokuivattuatomaattia ja avocadoa maustamaan leipää. 

Aamut alkaa parhaiten tuoreen leivän tuoksuun ja isoon kuppiin kahvia. 



Resepti:

  • 1 ½ dl kaurahiutaleita
  • ½dl kuorittuja seesaminsiemeniä
  • n 5dl jauhoja
  • 1 rkl öljyä
  • 15g kuivahiivaa
  • 2dl hieman yli kädenlämpöistä vettä
  • 1 ½tl suolaa
  • 1dl pestoa
  • 1 kevätsipuli
  • ½ avocado
  • ½dl aurinkokuivattua tomaattia
  • 1 kanamuna voiteluun

  1. Sekoita jauhot ja kuivahiiva keskenään.
  2. Lisää kädenlämpöiseen veteen öljy ja jauhoseos, kaurahiutaleet ja seesaminsiemenet.
  3. Taikina on valmis kun irtoaa kulhosta. Anna kohota lämpöisessä vesihauteessa n 30min.
  4. Leivo leipä suorakaitaleeksi.
  5. Voitele pohja pestolla
  6. Lisää avocado, kevätsipuli sekä aurinkokuivatut tomaatit paloina sinne tänne. 
  7. Kääri taikina rullalle. 
  8. Yhdistä rullien päät ja muodosta sydämenmuotoiseksi. Voit vedellä tasoitella saumakohtia jotta eivät uunissa rakoile. 
  9. Leikkaa saksilla pienet nippasut koko leipään n 3cm.n välein. (ei välttämätöntä)
  10. Voitele leipä kanamunalla. 
  11. Paista uunissa 175 asteessa uunin keskitasolla n. 35min uunista riippuen kunnes on kauniin ruskea pinta.










Tämä oli tämmöinen aamu. Nyt alkaakin päivällisen suunnittelu. Siitä lisää kuulkaas myöhemmin :)

Terkuin Piiku :)

Ei kommentteja

Kiva kun tulit, kerro toki ajatuksesi tähän :)

Back to Top