Maailman paras poronkäristys-pata

Piikun eräkeittiö Osa 1/5 Minisarja blogissa. 

Nyt herkutellaan käristyksellä. Tämä resepti on taatusti maailman paras ainakin minun mielestäni, se on isän arkistoista. Meillä isä on aina tehnyt herkullisimmat ruoat porosta. 




Resepti: ( Tehty 6 litran padassa)


  • 2kg poronkäristystä
  • 4rkl margariinia
  • 1 kg perunaa
  • 10 porkkanaa
  • 250g poronpintaa (voi korvata 1rkl margariinia jos ei tätä ole)
  • vettä
  • hienoa merisuolaa (oman maun mukaan)

  1. Lisää liha pataan, lisää vettä niin että lihat peittyvät, lisää myös margariini ja suola.
  2. Maistele välissä suolan makua.
  3. Keitä lihoja padassa tunnin verran. 
  4. Kuori perunat ja porkkanat.
  5. Siivuta perunat viipaleiksi ja porkkanat isoiksi paloiksi.
  6. Lisää tunnin kuluttua perunat ja porkkanat pataan, älä hämmennä.
  7. Lisää vettä niin että painat pikkurillillä perunoita ja ne jäävät veden alle, keitä 15min hämmentämättä.
  8. Tämän jälkeen hämmennä pata ja keitä lopuksi niin kauan että perunat ja porkkanat ovat kypsiä.

VINKKI: Mikäli pakkasesta löytyy puolukkaa tai karpaloita, käyvät ne tämän padan kanssa erinomaisesti lisukkeena.


Tätä postausta minulla oli mukana tekemässä paras ystäväni Lucaluu, joka tietysti odotti pientä kuvauspalkkiota kieli pitkällä. Ja tietysti palkinto annettiin pörrönenälle. 



Täällä lapissa on ollut aivan ihanat kelit ja jäät vielä järvessä paikoillaan. Ollaan pilkitty ja valokuvattu. 


Lisää lapin terveisiä luvassa blogissa.

Nyt minä lähden pilkille katsomaan saisiko sitä harreja napattua pannulle. 

Terkuin: Piiku :)

5 kommenttia

  1. Konstailematon ja ihka aito resepti sekä upeat kuvat. Piiku ... sinä olet oikea aarre <3 :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa kuulla Hanski että reseptit miellyttävät.Ruoka on yhdistävä tekijä meille kaikille ja on kiva jakaa ohjeita muillekkin :)

      Poista
    2. Ihanaa kuulla Hanski että reseptit miellyttävät.Ruoka on yhdistävä tekijä meille kaikille ja on kiva jakaa ohjeita muillekkin :)

      Poista
  2. Mielikuvat ja makuaistimukset ovat syvällä juurillani, joita vaistonvaraisesti haeskelen jatkuvasti. Olihan Inari minunkin kotini muutamana lapsuuteni kesänä ja toinen puoli lienee jossain Pielisen rannoilla Pohjois-Karjalassa. Näin se vaan menee :)

    VastaaPoista
  3. Ihanaa ruokaa ja söpö-söpö koira. Ui, kun pieni koirakin saa osansa ihanasta poronlihasta. Mahtavaa elämää! :)

    VastaaPoista

Kiva kun tulit, kerro toki ajatuksesi tähän :)

Back to Top