Moilas Oy ja Ruoka.fi haastoivat bloggaajat reseptikilpailuun tuunaamaan gluteenittomia karjalanpiirakoita

Smoothiempaa Menoa blogi lähti kilpailemaan Moilas Oy ja Ruoka.fi järjestämään tuunaa piirakka kilpailuun.








Nyt herkutellaan gluteenittomilla karjalanpiirakoilla joita Moilas Oy on uudella reseptillä kauppoihin tuonut. Tässä minun tuunaukseni  piirakoille.


Resepti uppomunille:


  • 3 kanamunaa
  • ½dl etikkaa
  • 6 dl vettä

  1. Keitä vesi ja lisää n. ½ dl etikkaa keitinveteen.
  2. Kun vesi kiehuu lisää kanamunat yksitellen veteen, niin että avaat kuoren ja tiputat kanamunan kiehumaan. (älä säikähdä jos näyttää sille että kanamuna leviää etikka pitää sen kasassa)
  3. Keitä munia n 7min mikäli haluat aavistuksen raakaa keskeltä, muussa tapauksessa keitä 10min. 
  4. Valmista tahna ja paista piirakat.


Resepti raputahnalle: 
  • ½ tl suolaa
  • 2 tl sitruunamehua
  • 1dl katkarapuja (isoja)
  • 1 dl kermaviliä
  • kourallinen tuoretta lehtipersiljaa

  1. Pilko ravut. 
  2. Pilko persilja.
  3. Yhdistä kaikki ainekset ja anna tekeytyä jääkaapissa hetken.

Piirakan koostaminen:

  1. Ota piirakat huoneen lämpöön n. 1h ennen paistamista. 
  2. Paista piirakat uunin keskitasolla n. 200 asteessa 10 - 15min. 
  3. Sivele piirakoiden pinnalle voita.
  4. Lisää reippaasti raputahnaa.
  5. Asettele raputahnan päälle yksi uppomuna piirakkaa kohden.
  6. Leikkaa uppomunaan pieni viilto ja upota sen keskelle voisydän sulamaan.
  7. Herkuttele!






Äänestä täältä parasta piirakkatuunausta

Äänestä omaa suosikkiasi 9.6.2016 mennessä ja voit voittaa 100€ arvoisen S- tai K-ryhmän lahjakortin valintasi mukaan. Kaikkien äänestäneiden kesken arvotaan kolme palkintoa.

Suosittelen muuten maistamaan näitä piirakoita, kukaan vieraista ei edes erottanut että kyseessä on täysin gluteeniton tuote.

Eräkeittiö jatkuu seuraavassa postauksessa. Ja silloin herkutellaan sitä siianmätiä jota lupasin :)

Hilirimpsistä vaan ja hyvää tätä viikkoa jokaiselle viipottajalle.

Terveisin Piiku :)

2 kommenttia

  1. Tämän sortin tuunauksiahan on ihan pakosti kokeiltava tässä kesän korvalla ja luulen, että vähän myöhemminkin ... joten hilirimpsistä vaan senkin viipottaja :)

    VastaaPoista

Kiva kun tulit, kerro toki ajatuksesi tähän :)

Back to Top