Luomu vai illuusio? Mielipideasiaa luomusta.

Käsi ylös kuka kavahtaa sanasta luomu?

Mitä luomu merkitsee sinulle? Mahtava kysymys!

Sanasta luomu tulee mieleen terveellisyys,hifistelijät, hipsterit, bloggaajat, sporttivartit, hyvävaraiset jne.

Mitä enemmän ihmiset innostuvat luomusta tuotantomenetelämänä sitä enemmän luomusta tulee epäluomu!

Niin se  ihmiset tulee menemään. Money talks. Raha puhuu tässä maailmassa ja sillä on valtaa.

Sanon ihan suoraan että sanaan luomu ei pitäisi luottaa kovin suorasti, luomu on tuotantomenetelmä jota on löysytetty joltakin osin siihen pisteeseen että en lähtisi sokeasti luottamaan kaikkeen missä lukee luomu että se olisi terveellisempi vaihtoehto.

Tukemalla kotimaista ja pientiloja lähellä autat varmasti hyvän ruoan pysymistä Suomessa. Ollaan Suomessa kohta hälytystilassa siinä että Suomesta myydään koko ajan kaikkea ulkomaille, tuotantomenetelmät muuttuvat ja siinä samalla säädännöt.

Ihmisen ahneuden myötä ihmiset itse ovat alkaneet voimaan huonosti. Lääketeollisuus jyllää ja tekee kepposiaan kaiken aikaa. Ihmiset syövät huonosti. Jopa Suomessa minun mielestäni ruokakaupoissa on yli 50% täysin turhaa jatkojalostettua sosetta. Ihmiset eivät enään vaivaudu tekemään itse ruokaa kun paketeista löytyy kaikki lettutaikinasta kasviksiin.

Kukaan ei enään opi itse valmistamaan ruokia kun kiire painaa ja kaupoista saa kaiken valmiina. Mikä kamalinta kaikkea sokeroiduista jogurteista ponnekaasuun pakattuihin salaatteihin mainostetaan terveellisenä, Terveellistä kenelle? Piilosokerin ja suolan määrä on järjetön tavallisissa tuotteisssa. Ja E-koodien vilinä on suorastaan huvittavaa luettavaa.

Moni kiireinen ihminen on liian "väsynyt" (välinpitämätön) tutustumaan etiketteihin ja luvattuihin terveys väittämiin pullojen, tölkkien ja ruokapakkauksien kyljissä. Sisältää runsaasti C-vitamiinia, sisältää kyllä mutta unohtiko joku mainita sen E-koodi ruljanssin, lisätyn sokerin yms muun hirveyden siinä perässä. EI!

Minulle on naljailtu paljon luomusta ja muista ruokajutuista. Eihän se minulta ole pois jos muut mättävät menemään. Itse olen vain todennut että saa nykyään olla todella valpas ja tietoinen asioista jos haluaa oikeasti elää ja syödä terveellisesti. Minusta on surullista että terveyden kustannuksella rakennetaan koko ajan uutta kamalaa mössöä kaupan hyllyille ja valjastetaan se vielä valheilla, luvataan mahalle ja aivoille ravintoa kuitua ja runsaasti vitamiineja.

Tähän samaan syssyyn haluan myös kertoa että syön myös itsekkin kauppojen tavallsia ruokia, en aina osta luomua, mutta olen silti tarkka. Samoin kun aloin tätä blogia pitämään mietin että pidän hyvin tarkkana siitä kenen kanssa teen yhteistyötä jos sellainen upea tilaisuus tulee.

En koskaan menestyksen toivossa lähde mainostamaan sellaista mihin en itse usko. Se ei kuulu ollenkaan minun arvomaailmaani.

Kaikki joita mainostan tai joiden kanssa teen yhteistyötä ovat taatusti ansainneet minun oman arvostuksen. Koska itseni tähdenhän teen tätä. Tämä on tavallaan myös minun ruokapäiväkirjani jota kirjoitan ja haluan jakaa sen teidän kanssa.

Jaan teille reseptejäni, ja nykyään olen enemmän alkanut myös avautumaan omista mielipiteistäni :)

Totta on että hulluksihan sitä tulisi jos asioita miettisi liikaa. Mutta kun kerran opettelee ja tietää mistä hyviä juttuja saa ne muistaa. Asioista ei kannata tehdä liian vaikeaa. Pieni pala kerrallaan.

Liputan kotimaisuuden puolesta, liputan pientiloja sekä lähiruokaa. Mutta tuen myös muualtakin tulevaa ruokaa kunhan sen alkuperän tietää ja tavan mitenkä se ruoka sieltä tulee kuinka se valmistetaan, eettisyys ja muut asiat kuntoon. Sillä kaikkeahan me emme saa rakkaasta kotimaastamme.

Tämä kaikki on vain minun mielipiteeni, ajatuksia joita minulla ruoasta on.

Sanottakoon teille kaikille vielä että sana luomu ei aina tarkoita puhdasta ja hyvää ruokaa pelkästään, on olemassa monia muitakin herkullisia, hyviä ja laadukkaita tuotteita jotka eivät kannattele luomun nimissiä.


Tämän postauksen myötä jatketaan taas herkuttelua.

<3 : Piiku
Ei kommentteja

Kiva kun tulit, kerro toki ajatuksesi tähän :)

Back to Top