Ranskalaisilla täytetty ruisburgeri Valion viikkokisan voittoon

Minä rakastan kilpailuja. Hassua kyllä en koskaan odota voittavani vaan pidän siitä tunteesta kun saan luoda jotakin kivaa ja jännittää kuka voittaa ja minkälaista palautetta omista luomuksistaan saa.

Valiolla on käynnissä kampanja #suomikaturuokaa. Minä tuunasin oman verisoni katuoruoasta ja ollaan koko kesä naposteltu näitä burgereita erilaisilla variaatioilla. 

Joskus aikoinaan Kreikassa rakastuin Gyros Pitaan tonnikalaversiolla. Pitaleivän sisälle laitetaan tonnikalaa, tomaattia, kasviksia ja tzatzikikastiketta. Lopuksi sisälle laitetaan rapeat ranskalaiset. En vieläkään unohda tämän katuruoan huumaavaa makua suustani. Joten halusin tehdä tämän herkun Suomimoodiin. Ja siitä se idea sitten lähti.







Resepti yhdelle ruisburgerille:

  • 2 ruispalaa
  • 4 tuoreherkkusientä 
  • iso salaatinlehti
  • 2 viipaletta tomaattia
  • 4 viipaletta juustoa
  • tomaatti-chili salaatinkastiketta
  • kourallinen rapeita ranskiksia
  • kurkkuviipaleita oman maun mukaan
  1. Viipaloi herkkisienet ja paista ne öljyssä pannulla. 
  2. Lämmitä uuni 200 asteeseen ja paista ranskalaiset uunissa rapeiksi.
  3. Laita molemmille puolille ruisleipää 2 siivua juustoa. 
  4. Pistä leivät uuniin hetkeksi ranskalaisten jälkilämmölle.
  5. Kun leivät ovat rapeita nosta lautaselle.
  6. Koosta leipä. 
  7. Pino pohjalle herkkusienet, lisää hieman kastiketta.
  8. Lisää salaatinlehti ja tomaatit sekä kurkut.
  9. Pino ranskalaiset päälle ja laita kastiketta haluamasi määrä vielä päälle.
  10. Kansi päälle ja iske kiinni!
VINKKI: Voit vaihdella salaattikastikkeen makuja tässä versiossa mieleisesi mukaan.







Sellaisia tällä kertaa. Tulen postailemaan muitakin kesän kilpailumenestyksiä täällä blogissa vähän myöhemmin :)

Nähdään taas -Piiku :)

Ei kommentteja

Kiva kun tulit, kerro toki ajatuksesi tähän :)

Back to Top