Detox smoothie

Moikka pitkästä aikaa!

Minulla on viimeaikoina ollut mietinnässä blogin tulevaisuus.
Olen miettinyt onko minun paikkani kirjoittaa ruokablogia vai olla ruokakuvaaja.
Ajatukset ovat ristiriitaisia.
Te ihanat blogin lukijat olette kyselleet paljon uusien reseptin perään, jäin miettimään asiaa että tämähän on minun ruokapäiväkirjani. En ehkä postaa kamalan täydelliseen tahtiin enkä noudata mitään sääntökirjoja tässä bloggaamisessa. Olen vain oma itseni joka rakastaa ruokaa ja ruoan kuvaamista.

Olen pahoillani jos blogi ei päivity tasaisesti mutta minulla on paljon ollut työkiireitä ja olen viimevuonna tehnyt töitä niin paljon että koko vuotena minulla taisi olla oikeita vapaaita vain muutama viikko. Olen tehnyt 16h työpäivää ja vapaita minulla joskus on kahdessa viikossa ollut yksi tai kaksi hyvällä tuurilla.

Mutta minulla on teille silti paljon asiaa ja kuvia sekä ihania reseptejä ja annettavaa. Laitan niitä siihen tahtiin kun pystyn. Kiitos kun pysytte mukana!

Mikään ruoka-aine ei suoranaisesti paranna mitään sisäelintä millään tehokuurilla. On humpuukia markkinoida mitään tuotetta munuaisten tai maksan parantajana muutamalla smoothiella. Olen  lukenut ravitsemusta koulussa jonkin verran ja suorittanut siitä monia lisäkoulutuksia. Minua kiinnostaa hurjan paljon ruoka, miten se vaikuttaa ja imeytyy kehoon ja mitä se keholle tekee. Moni ruoka-aine voi tukea sisäelinten parantumista ja toimintaa mutta mikään ruoka-aine ei pysty ihmeisiin muutaman kerran jälkeen.

Pitkällä tähtäimellä ruokavaliolla on ISO merkitys. Monet kansanterveydelliset sairaudet voidaan ehkäistä nimenomaan ruokavaliolla, mutta se vaatii sitoutumista ja elintapojen muuttamista.




Tässä aivan ihana smoothie joka laittaa nesteet kiertämään elimistössä:

Resepti: 


  • 1 iso sellerin oksa
  • ½ ananas
  • 10 cm kurkkua kuorineen
  • 2  ½ dl jäävettä
  • 2rkl agavesiirappia (toimii myös hunajalla erinomaisesti)
  • ½ dl kauraa ( käytin glunteenittomia Myllärin iso) 
  • iso nippu basilikaa
  • ripaus cayenne pippuria


  1. Pilko ja kuori ananas lisää blenderiin. 
  2. Pilko ja lisää loput ainekset ja lisää blenderiin ja surauta tasaiseksi.
  3. Herkuttele!





Tämmöstä. Se jouluhalko jäi nyt viime kerralta postaamatta mutta säästetään se ens jouluun.

Palaamme. Terkuin Piiku.



Seuraatko blogia instagramissa jos et sen voi tehdä Täältä
Seuraa blogia myös Facebookissa Täältä
Omat kuvasivut instagramissa Täällä

10 kommenttia

  1. Olipa kiva ja rehellinen postaus. Smoothie resepti hyvä, mutta en itse tykkää smootheista, joissa hedelmät/vihannekset sekoitetaan yhteen. Teen erikseen hedelmä/marja smoothiet ja vihannessmoothiet.

    VastaaPoista
  2. Pirtelöt on tosi hyviä. Vaikuttaa kivalle reseptille.

    VastaaPoista
  3. Olet päässyt tosi pitkälle blogisi kanssa. Onnea! Aina pitää itsekin muistaa, ettei tämä bloggaaminen ole koko elämä.

    VastaaPoista
  4. Ihan mielettömän kauniit kuvat jälleen kerran Piiku <3 <3 <3. Oot sinä kyllä velho näissä asiaoissa ja mitä tuohon detox juomaan tulee, niin melko lailla samanlaista juomaa tässä on viime kuukausina sekoiteltu, erona etten ole kauraa käyttänyt, pitääkin kokeilla ja inkivääriä mä rakastan pippureiden tilalla :).

    VastaaPoista
  5. Kuulostaa tutulta, kun aika vaan ei riitä kaikkeen. Kiitos vinkistä, tälläistä juomaa elimistöni taitaisi kaivata just nyt.

    VastaaPoista
  6. Tätä voisi testata! Nää sun kuvat ihastuttavat joka kerta! Olet niin älyttömän hyvä! Kiva, että jatkat bloggailua omaan tahtiisi!

    Mukavaa uutta viikkoa!

    VastaaPoista
  7. Heippa,

    Todella upeat kuvat! Tämän ohjeen laitoin talteen. Olen ihan samaa mieltä tuosta, että millään pikakuureilla ei saada ihmeitä aikaan. Pitkäjänteinen yö parhaan tuloksen.

    VastaaPoista
  8. Ihana drinkki ja kauniita kuvia. Tsemppiä mietintöihin, kyllä ne ajallaan selviytyy kun annat hetken ajatusten levätä :)

    VastaaPoista
  9. Ihana blogi!! Aivan super! Kuvat myös mahtavia! Kiitos! Ja reseptit kivoja, oon kokeillu ja maistuu herkulle!!

    VastaaPoista
  10. Tsemppiä mietintöihin, mutta älä missään tapauksessa jätä blogia unholaan. Päivittelet sen minkä kerkeät. Minusta tuntuu, että tammikuu on kaiken jouluhässäkän jälkeen rauhallisempi kuin edellinen vuosi ja silloin usein keräilen itsekin voimia joulukuun urakoiden jälkeen. Uusi vuosi ja uudet kujeet. Eiköhän kevään valoisuus tuo iloa ja jaksamista myös meille molemmille. Itsekin juuri postasin smoothie-juustokakun blogiini, joten samoilla ajatuksilla.

    VastaaPoista

Kiva kun tulit, kerro toki ajatuksesi tähän :)

Back to Top