Lihapulla-pizza porosta

Tänään tarjoillaan heti perään toinen liharesepti. Poronjauhelihasta pyöräytetyt herkulliset lihapullat pizzassa. Tämä aurajuuston, poronlihan ja persikan yhteinen maku on yksi suurista suosikeistani. Olen tehnyt porosta myös kebabbia, erilaisia keittoja, patoja ja lukuisia muita ruokia joita tulen esittelemään sitten pitkin kevättä teille. Minulla on varastossa kaksi paksua vihkollista uniikkeja reseptejä jotka haluan myös teille jakaa. Ja koko ajan tulee lisää vihkon sivuille.Ruoanlaitto on minulle mielekkäimpiä harrastuksia. Nautin suunnattomasti ruoan valmistamisesta sekä erilaisten reseptien suunnittelusta, mutta tietysti parasta on se herkuttelu.Olen ikuinen napostelija. Kurkistan joskus jääkaappin haaveillen olisiko sinne ilmestynyt jotakin uutta vaikka tiedän ettei se täyty salaperäisesti itsestään. Varmaan tuttua muillekkin.




Olen aina pitänyt enemmän kotitekoisesta pizzasta kuin pizzerian valmistamista. Ja kun itse tekee siinä on sellasta tekemisen meininkiä. Keittiö on minun kotini kruunu ja pääpaikka jossa tykkään hääräillä.

Itse aloitin kastikkeesta valmistamaan tätä ruokaa.

Lihapullat tein jo edellisenä päivänä maustumaan jääkaappiin. Voi toki samanakin päivänä ne pizzaan laittaa mutta minun mielestä ne ovat aina seuraavana päivänä herkullisempia :)


Smetana kastikkeen resepti: 
  • 120g smetanaa
  • 2 tillin oksaa
  • ½tl suolaa
  • loraus hunajaa
  • 30g aurajuustoa

  1. Murustele aurajuusto smetanaan.
  2. Pilko tilli joukkoon.
  3. Lisää muut aineet ja sekoita.
  4. Anna maustua jääkaapissa tunti pari. 


Lihapullien resepti:
  • 400g poron jauhelihaa (naudnkin käy)
  • 50g aurajuustoa
  • 1tl kuivattua persilijaa
  • 1tl basilikaa
  • 1 ½tl suolaa
  • 1 kanamuna

  1. Ota liha huoneenlämpöön 30 min ennen valmistamista. 
  2. Murustele aurajuusto lihan sekaan pieniksi palasiksi.
  3. Lisää muut aineet joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi.
  4. Pyörittele haluamasi kokoisia palleroita taikinasta.
  5. Paista uunissa 200 astetta 12 minuutti.
  6. Anna vetäytä n. 15min paiston jälkeen folion alla. 

Pizzapohjan resepti: 
  • 2dl vettä
  • 11g kuivahiivaa
  • 7dl jauhoja
  • 2rkl oliiviöljyä
  • 1tl hyvää suolaa

  1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi.
  2. Lisää vesi ja öljy.
  3. Sekoita toisessa astiassa jauhot sekä hiiva ja lisää veden joukkoon.
  4. Vaivaa taikinaa kevyesti notkeaksi ja jätä kohoamaan lämpöiseen vedottomaan paikkaan.
  5. Leivo pohja öljyllä tai jauholla valmiiksi.

Pizzan koostaminen:
  • Pohjalle laitoin tomaattipyrettä.
  • 100g persikkaviipaleita
  • 50g aurajuustoa
  • 1 tl kuivattua persilijaa
  • 1tl kuivattua basilikaa
  • 1tl hyvää suolaa
  • 2 tomaattia viipaleina
  • 100g emmental raastetta
* Minä leikkasin lihapullat kahtia ja asettelin pizzapohjalle.







Tarjoilin pizzan yhden lempparijuomani kanssa. Mustikkavesi on raikas ja hyvä vaihtoehto oikeastaan minkä kanssa vaan. Sekoitan yleensä veteen desin verran mustikoita ja murskaan ne lasiin. Lasken veden siivilän läpi ja annan maustua pullossa jääkaapissa. Saatan useasti tehdä sitä ison pullollisen ja juon sen päivän mittaan pois.

Nyt ei muuta kuin herkuttelemaan.

Terkuin Piiku :)



2 kommenttia

  1. Aaaaaah ihan törkeen hyvän näköstä en kestä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikun testaamaan :) Tämä on hyvää kyllä. Ja ei vie paljon aikaa valmistaminen.

      Poista

Kiva kun tulit, kerro toki ajatuksesi tähän :)

Back to Top