Pienen pieni punainen teehuone pala Liisa Ihmemaata keskellä Jyväskylän kaupunkia

Jyväskylän keskustassa sijaitsee pieni pala Liisa Ihmemaata. Siellä on kaunis pieni punainen teehuone jonne kaikki ovat tervetulleita. Olin kuullut paikasta useasti mutten edes tiennyt millekkä paikka näyttää. Jyväskylän bloggareiden kanssa pääsimme paistelemaan erilaisia tee-lajeja sekä kuulemaan teen historiasta ja kuinka itse Teeleidi sai alkunsa. 

Ensimmäisenä saapuessani huomasin rustiikkisen pyörän jossa oli valoja sekä kanervoita. Minä rakastan kaikkea vanhaa ajan patinoimaa tavaraa jolla on jokin tarina. Tiesin heti valmiiksi että pidän tästä paikasta.

En kerro teille Teeleidin tarinaa tässä koska sittenhän teille ei jäisi mitään kuunneltavaa kun itse menette siellä käymään. Se pitää ottaa itse selville. 

Teeleidin sisällä oli kauniisti sisustettu. teet olivat söpöissä pienissä purnukoissa ja herkut olivat lasisissa purunukoissa kauniisti esillä myöskin. Seinällä oli liidulla kirjoitettu mitä valikoimaan kuuluu. Teeleidi järjestää erilaisia teemapäiviä jolloin tarjolle löytyy mm. raakakakkuja, itsetehtyä näkkäriä ja muita naposteltavia. Lisäksi teekannullisen sai todella halpaan hintaan. 

Itse Teeleidin emäntä Anne Savela oli meitä vastassa, iloinen ja ystävällinen vastaanotto. Maistelimme illan aikana erilaisia teelajikkeita sekä tutustuimme teen hauduttamiseen ja historiaan. 

"Voitteko kuvitella että yksi pieni litteä teepalanen voi maksaa omatkotitalon verran" 

Tee on ylpeys ja kansallisaarre etenkin Kiinassa. Sieltä on lähtenyt Teeleidinkin taipale matkaansa. Jopa yksi pieni teekiekko voi maksaa omakotitalon verran, se on hyvin arvostettu aarre ja voi kulkeutua suvussa isältä pojalle. Kiinalaiset vaalivat perinteitä ja pitävät kiinni erilaisista menetelmistä kuinka teetä valmistetaan oikeaoppisesti.Minulle aukesi illan aikana teestä enemmän tietoa kuin koskaan yhteensä olen siitä tiennyt. Ja se on paljon se. 

Suosittelen kaikille teetastingeja; ne voivat olla polttariporukan hemmotteluhetki ennen saunaa, tai ystäväporukan jälleennäkeminen, tai jos vaikkapa muuten vain olet kiinnostunut teestä ja sen maistelusta. Kurkistelemaan pääset teeleidin sivuille Tästä

Saimme myös raakakakkuja sekä itsetehtyä näkkileipää ja yksi mikä minut hurmasi täysin mansikka-shamppanja tee, sitä käykää maistamassa! Se on sen arvoista :)

Nyt nauttikaapas tunnelmasta kuvina, nehän kertovat enemmän kuin tuhat sanaa. 


Olen niin lyhyt en saanut kylttiä kokonaan kuvattua koska ikkuna oli niin korkealla :). Kannattaa lähteä pienelle päiväretkelle Teeleidiin koska se paikka pitää itse kokea. Käykää herkuttelemassa vähän purtavaa ja juokaa pannu jos toinenkin teetä, itse menen takaisin varmasti.

Kiitokset tastingista Teeleidille ja kiitokset JKL-BLOGIT ja muut bloggarit :)


Palataan taas pian.

Terkuin Piiku :)

2 kommenttia

  1. Oli aivan ihana ilta! <3 Onneksi saatiin järjestettyä!

    VastaaPoista
  2. Katja oli tosi kivaa :) Onneksi järkkääntyi <3. Minulla jäi mieleen se toffeen makuinen tee, sitä minun on lähdettävä hakemaan joku päivä!

    VastaaPoista

Kiva kun tulit, kerro toki ajatuksesi tähän :)

Back to Top