Hedelmäinen kurkuma jäätee

Postaus tehty yhteistyössä Ruohonjuuren kanssa.

"Olen omaksunut terveellisemmät tuotteet pikkuhiljaa osaksi ruokavaliota eikä minun ole tarvinnut väkisin eräänä kauniina aamuna herätä ja päättää että tänään syödään terveellisesti."








Heippa kaikille :)

Kelit ovat lämmenneet. Jes! Vaikka rakastankin kahvia yli kaiken olen myös teehiiri. Kesällä kuumien kelien koittaessa ei halua juoda mitäään lämmintä kun on muutenkin jo kuuma. Jäätee on silloin paras virvoke teen ystäville ja miksei muillekkin herkkusuille.

Testasin Ruohonjuuren kurkumateetä, hyvää sellaisenaan mutta sitten halusin tietysti kehitellä siitä jotakin muutakin.


Kurkumaa on tutkittu tieteellisesti ja sillä on todettu olevan lukuisia terveysvaikutuksia. Inatialaisessa lääkinnässä kurkuma on tuttu kasvi jo tuhansien vuosien ajan. Kurkuman on todettu alentavan tulehdustiloja elimistössä. Kurkuma on  ruoansulatuksen suuri ystävä joka vähentää turvotusta ja kaasujen syntyä, puhdistaa myös luonnollisesti maksaa.
Kurkuma sisältää kurkumiinia joka torjuu huonoa kolesteroolia ja ehkäisee veritulppia.
Tutkimuksissa kurkuman on todettu parantamaan muistia sekä aivojen toimintaa,lisäksi on myös tehty lääketieteellisiä tutkimuksia joissa on osoitettu että kurkuman sisältämät antikarsinogeeniset ainesosat torjuvat syöpää.

Itse olen hyvin lääkekielteinen ihminen. En edes muista milloinka olisin flunssaan ja kuumeeseen ottanut lääkkeitä. Minun lääkkeisiin kuuluvat kurkuma, ceylonkaneli, pakuri, reishi ja ehdottomasti inkivääri. Makeuttajana toimii agavesiirappi juomissa tai hunaja.

Mikäli haluat maistella tätä ihanaa teetä sellaisenaan sekin on hyvä idea. Itse laitoin pussukallisen mukiin ja haudutin teeksi, maustoin ceylonkanelilla pikkuisen teelusikan kärjellisen verran ja makeutin agavesiirapilla reilulla lorauksella ja voi miten hyvää tulikaan. Tässä postausta kirjoitellessani juuri hörpiskelen kyseistä coctailia. 

Terveellisestä ruoasta on tullut trendi, ja tämä trendi on tervetullut! Moni ihminen kiinnittää nykyään paljon huomiota ruoan laatuun ja alkuperään. Se on niin mahtava juttu. Isommat firmat ja ravintolat ovat alkaneet omaksumaan uusia ruokatrendejä, superfoodeja ja luomua. Ei ole aivan tuulesta temmattua että ravonnolla ja sen alkuperällä on suuri merkitys kehon vointiin Jos kehon polttoaine on hyvää kehokin kehrää paremmin.

Lisäksi kaikkien näiden superfoodien ja terveystuotteiden saanti on nykyään helpompaa kuin koskaan. tavallisen ruokakaupat ovat alkaneet myymään yhä enemmän terveellisempiäkin tuotteita. Pienet hyvät firmat ovat alkaneet saamaan jalkaansa isojen ovien rakoon joka mahdollistaa tavallisten mattimeikäläisten valintoja marketeissa ettei tarvitse erikseen lähteä hakemaan hyviä tuotteita jostakin erikseen. Moni lapsiperhe varmasti mielellään koppaa ison kaupan hyllyltä kaiken tarvitsemansa kerralla ennemmin kuin lähtee moneen kauppaan erikseen. Tervetuloa parempi ruokavalio kaikille.

Itse olen pikkuhiljaa kunnostanut ruokakaappejani, olen korvannut mausteita ja makeuttajia sitä mukaan kun ovat loppuneet ihan huomaamatta. Olen omaksunut terveellisemmät tuotteet pikkuhiljaa osaksi ruokavaliota eikä minun ole tarvinnut väkisin eräänä kauniina aamuna herätä ja päättää että tänään syödään terveellisesti. Muutos vaatii aikaa ja sopeutumista sekä asioiden tutkimista. Hiljaa hyvä tulee! 

Nyt reseptin pariin. Herkullinen ja helppo hedelmäinen jäätee kurkumalla luonnistuu hetkessä. Ja saat kesäpöyytään mukavaa vaihtelua.

Resepti hedelmäiselle jääteelle: Annoksesta tulee n. 2.6l juotavaa teetä


  • 2.5l vettä
  • 2 appelsiinia (luomu)
  • 1 sitruuna (luomu)
  • 6 pussia kurkumateetä ( käytin 3 pss kukkainen kurkumatee ja 3pss kultainen kurkumatee)
  • 7 rkl agavesiirappia (hunajakin käy)
  • 2 porkkanaa
  • 3 mandariinin mehu
  • 30 jääpalaa


  1. Keitä vesi, kaada kattilaan ja laita teepussit hautumaan n.10 minuutin ajaksi, lisää myös agavesiirappi (tai hunaja). 
  2. Laita tee jäähtymään (itse laitoin kattilan jääkylmään veteen altaaseen).
  3. Mikäli käytät muuta kuin luomulaatuisia hedelmiä pese kuoret vaikka juuresharjalla tai kuori hedelmät. Mikäli käytät luomulaatuisia hedelmiä niin riittää kun huuhdot hedelmät hyvin. 
  4. Kuori porkkanat ja höylää siivuiksi kuorimaveitsellä, juustohöylällä, juureshöylällä anything goes. Laita pakastimeen pussukkaan hetkeksi. 
  5. Siivuta appelsiini ja sitruuna. 
  6. Lopuksi kun tee on jäähtynyt (en malttanut odottaa oli hieman käden lämpöistä) lisää teehen viipaloidut hedelmät, porkkanasiivut, mandariininmehu ja aivan viimeisenä jääpalat, sekoita hyvin. 
  7. Tarjoile heti ja nautiskele!

VINKKI: Voit lisätä koristeeksi pakastimesta erilaisia marjoja tai hedelmänpalasia. 

Mikäli mielit itsellesi näitä teejuomia niin hyppääppäs vaikka täältä ja täältä kurkistelemaan.









Ota mukaan vaikka piknikille, tiiviiseen lasipurnukkaan tiiviste ja korkki kiinni!


Ei muutakuin kippistä. Minä lähden pihatöihin hetkeksi.

Palataan pian.

Terkuin Piiku :)


10 kommenttia

  1. Hitsi tää näyttää houkuttelevalle! Kurkumateetä en oo koskaan maistanutkaan, voisko sen korvata esimerkiksi jollakin toisella teellä jos tuota ei satu löytymään kaupasta?

    hanna
    www.hannamariav.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa :)
      Kurkumassa tuo maku on niin ihana. Jos sitä ei löydy teenä niin olen myös hauduttanut esim mandariiniteetä jonka olen maustanut kurkumajauheella. Antaa hautua ainakin 10min ja kaataa siivilän läpi. Tämmöiseen määrään joku 1 tl on aivan hyvä määrä. Tai sitten ihan joku maustetttu hyvä tee sopii tähän myöskin. Jyväskylästä löytyy Foodinin kurkumajauheita ainakin.

      Poista
  2. Upeat kuvat, taas kerran! Kylläpä näyttää houkuttelevalta! Itsekin tykkään kesäisin jääteestä janojuomana. Laitan kurkumateen korvan taakse :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes mahtavaa! Jääätee on kyllä hyvää. Ja huomaamatta tulee juotua sitten siinä vähän vitamiineja ja hyviä rakennsuaineita keholle :) Kaiken hyvän ei tarvitse olla epäterveellistä se on parasta!

      Poista
  3. Ihanan raikkaan näköisiä juomia, vesi tuli kielelle! Kurkuma kiinnostaa kyllä terveysvaikutustensa vuoksi. En tiennytkään, että on olemassa myös kurkumateetä. Aina oppii uutta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu itse olen aijemmin myös haudutellut kurkumajauheesta ja useasti mandariiniteen kanssa ja siivilöinyt. Mut sit sain näintä ihania kurkumatee pussukoita ja ovat kyllä mainiot. Ei tarvitse enään siivilöidä :)

      Poista
  4. Ahhh ihanan herkullisen näköiset juomat ja tarjoilut. Kurkuma kuulostaa oudolta, mutta ehkä pakko testata. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kurkuma on aika potkukas mauste ja ruoassa yleisemminkin. Itse olen jo muutaman vuoden juomiin lisännyt. Tässä kun on hedelmät ja hedelmämehu balanssissa makean agavesiirapin kanssa niin kurkuma sopii siihen todella hyvin :)

      Poista
  5. Ihanat värit kuvissa! Miten tee näyttääkin noin hyvältä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Tämä oli kyllä voisinpa sanoa yhtä herkullista kuin kuvatkin näyttävät. Sellainen kesäjuoma. Halusin noihin väreihinkin semmosta "auringonpaistetta" tuomaan kesäfiilistä!

      Poista

Kiva kun tulit, kerro toki ajatuksesi tähän :)

Back to Top